Nieuws

Electrifleet streeft naar een volledig elektrische vloot met bestelauto’s in Nederland. Elektrische bedrijfswagens dragen bij aan de verduurzaming van Nederland. En bieden het mkb de kans om in de zero-emissie zones bij klanten te komen. Dit vraagt van bedrijven een transitie naar elektrische bestelauto’s. Electrifleet helpt hierbij door bijvoorbeeld het kostenplaatje te berekenen en de juiste partners voor advies, de aanschaf en het opladen te vinden. Zo kunnen bedrijven in korte tijd een bestelauto of compleet wagenpark elektrificeren. Electrifleet is een initiatief van Nationale-Nederlanden en helpt tijdens de pilotfase inmiddels de eerste bedrijven.

Het marktaandeel van elektrische bestelauto’s is nu nog klein (circa 5 duizend van de 940 duizend), maar groeit snel. De verwachting is dat er in 2030 meer dan 260 duizend elektrische bestelauto’s in Nederland rijden. Deze stijging zal verder doorzetten vanwege de aangekondigde zero-emissie zones. Bovendien krijgen elektrische voertuigen een steeds grotere actieradius.

Het milieu en hiermee de leefomgeving profiteren van de toename van elektrische bestelauto’s. Koeriersdiensten, zelfstandige vakmensen en andere lokale bedrijven rijden veelal door woonwijken en andere dichtbevolkte gebieden. Elektrische bestelauto’s stoten geen CO₂ uit en voorkomen onnodige luchtvervuiling. Bovendien maken elektrische voertuigen veel minder geluid, dus ontstaat er een rustige woon- en werkomgeving.

Arjan Nollen, directeur marketing & verkoop NN Schade Intermediair: “Elektrificatie biedt ondernemers een kans om succesvol hun operationele (vervoers)kosten omlaag te brengen. En tevens een gezonde bijdrage te leveren aan onze samenleving. Met verzekeringsoplossingen en aanvullende diensten draagt Nationale-Nederlanden bij aan de bedrijfscontinuïteit van ondernemend Nederland. Zakelijke mobiliteit is daarbij een belangrijk thema. Electrifleet vormt een mooie aanvulling op diensten zoals Hello Mobility en ons partnership met VVCR-Prodrive.”

Electrifleet en haar partners adviseren over de aanschaf of lease van voertuigen, helpen laadpalen te plaatsen en bereiden bestuurders voor op de nieuwe manier van rijden. Electrifleet wordt kleinschalig getest en eventueel in overleg met ondernemers aangepast. De eerste duizend bedrijven hebben hun kostenplaatje berekend en een vergelijking tussen elektrische bedrijfswagens en dieselauto’s gemaakt. Dit vormt voor het startpunt voor een breder advies. Electrifleet biedt begeleiding bij de transitie en vormt een platform met alle informatie, inzichten en toegang tot partners om de stap naar elektrische bedrijfsvoertuigen te maken. Mkb’ers en zzp’ers kunnen het kostenplaatje gratis en vrijblijvend berekenen op www.electrifleet.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.