Nieuws

De PSA Group laat weten dat het volgend jaar de geheel elektrische versies van de Citroën Berlingo, de Opel Combo en de Peugeot Partner op de markt brengt.

De introductie komt in navolging van de elektrische versies van de Jumpy, Expert en Vivaro dit jaar. Dat betekent dat PSA al haar lichte bedrijfsauto’s met zowel een verbrandings- als een elektrische motor kan aanbieden voor het einde van volgend jaar. Ook de personenautoversies, waar leverbaar in Europa, van genoemde modellen zijn dan elektrisch leverbaar.

De elektrische Berlingo, Combo en Partner zijn gebouwd op het eCMP platform en krijgen dezelfde 136 pk sterke elektromotor als de grotere modellen. Het 50 kWh grote accupakket wordt voor deze auto’s watergekoeld. De grote PSA-bestellers zijn ook leverbaar met dit accupakket en komen er dan 230 km ver mee. De onboard lader biedt de mogelijkheid tot opladen in 7.4 kW éénfase of 11 kW driefase.

Xavier Peugeot, vice-president PSA Group LCV

Xavier Peugeot, Senior Vice-President van Groupe PSA’s Business Unit Lichte Bedrijfsvoertuigen: “Met deze volledig elektrische versies van compacte bestelwagens en bijbehorende personenauto’s zet Groupe PSA zijn elektrificatieoffensief voort en biedt nu een volledig geëlektrificeerde LCV1-portefeuille aan zonder compromissen te sluiten op het vlak van prestaties.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.