Nieuws

Ford start deze zomer het testprogramma voor de volledig elektrische Transit, de E-Transit. Praktijktesten moeten helpen om in het voorjaar van 2022 met een zo goed mogelijke bestelauto op de markt te komen. De testen vinden plaats in Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

“Praktijktesten  zijn een belangrijke stap op weg naar de introductie van de volledig elektrische E-Transit en zullen ons een nog beter inzicht geven in de manier waarop we klanten in verschillende sectoren kunnen helpen hun productiviteit te verhogen door gebruik te maken van emissievrije energie”, zegt Andrew Mottram, hoofdprogramma-ingenieur E-Transit bij Ford of Europe.

De Europese klantentests van Ford maken deel uit van een uitgebreid ontwikkelingsprogramma voor de E-Transit in de aanloop naar de lancering in het voorjaar van 2022. De tests, die aan het eind van de zomer van dit jaar van start gaan, moeten bevestigen dat de E-Transit probleemloos kan voldoen aan de eisen van een reeks aan inzetmogelijkheden.

De ingenieurs van Ford zullen de gegevens van de tests gebruiken om de E-Transit-technologie en de functies voor het beheer van de actieradius te verfijnen en zo de klanten een optimale gebruikservaring te bieden.

De prototypes van de voertuigen die deelnemen aan de tests worden geassembleerd in Fords technische centrum in het Britse Dunton. Het gaat om gesloten bestelauto’s, maar ook chassis-cabines met ombouw zoals gekoelde carrosserieën, boxopbouw en open opbouw. In totaal komt de E-Transit in 25 varianten op de markt.

Ford verwacht dat de gebruikskosten van de E-Transit ongeveer 40 procent lager zullen liggen dan bij modellen met een verbrandingsmotor als gevolg van lagere onderhoudskosten.


1 reactie op “Elektrische Ford Transit in de praktijk getest

  1. JWH MANDERS schreef:

    Ik hoop echt dat deze categorie bussen nu eens ‘n fatsoenlijke actieradius hebben, zodat ‘t ook de moeite is om als koeriersbedrijf in iets nieuws te investeren !! Tegenwoordig moet ‘n bus in zo’n klasse toch ook zeker wel zo’n 4 á 500km kunnen rijden ik 1 laadbeurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.