Nieuws

Ford presenteert haar eerste volledig elektrische bestelauto: de E-Transit. De auto komt in het voorjaar van 2022 op de markt in 25 mogelijke chassisvarianten. De E-Transit heeft een reikwijdte van 350 km (WLTP) op één acculading en mag maximaal 1967 kg aan lading meenemen.

Tot nu toe bood Ford enkel hybride-vormen van haar bestelauto’s aan. De Transit is de eerste die volledig elektrisch is. Ford liet vorig voorjaar in Amsterdam al een conceptversie van de elektrische Transit zien.

De E-Transit komt tegelijkertijd voor zowel de Verenigde Staten als Europa beschikbaar. In de VS wordt de E-Transit gebouwd in Claycomo, Missouri. De Europese E-Transit wordt gebouwd bij Ford Otosan in het Turkse Kocaeli.

De E-Transit krijgt een elektromotor met een vermogen van maar liefst 269 pk en een koppel van 430 Nm. De elektromotor is gepositioneerd tussen de achterwielen en de Ford E-Transit maakt dan ook gebruik van e-axle.

Het accupakket is 67 kWh groot en levert genoeg stroom voor 350 kilometer rijden. Er is de mogelijkheid tot zowel AC als DC laden met de 11.3 kW laadcapaciteit. Met AC-laden zijn de accu’s in maximaal 8,2 uur vol, bij een DC-snellader duurt van 15 tot 80 procent van de accucapaciteit laden ongeveer 34 minuten. De Ford E-Transit krijgt een speciale Eco-Mode die 8-10 procent accucapaciteit bespaard als de auto onbeladen wordt gereden. Software knijpt dan de acceleratie en de klimaatcontrole. Over klimaat gesproken: op afstand – met de auto aan de laadpaal – is de klimaatcontrole aan te zetten, zodat een warme of juist koele cabine geen energie van het accupakket kost. Ford geeft een garantie van 8 jaar of 160.000 km op het accupakket.

“Het is onze duidelijke missie om bedrijven van onze klanten te laten floreren. Dat draagt er toe bij  dat Ford het toonaangevende merk voor bedrijfsvoertuigen in Europa is geworden”, aldus Hans Schep, general manager bedrijfswagens, Ford of Europe. “Elektrificatie brengt nieuwe manieren voor klanten om hun bedrijf en wagenpark efficiënter te beheren. Met E-Transit wordt dit geleverd met meer dan 55 jaar Transit-expertise, een netwerk van deskundige dealers en ombouwers en een ecosysteem van digitale tools die het potentieel van elektrificatie helpen vertalen naar een zakelijke realiteit – dat alles, en de voordelen van nul-emissievervoer.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.