Nieuws

De Citroën e-Jumpy, de Opel Vivaro-e en de Peugeot e-Expert zijn samen de International Van of the Year 2021. Juryvoorzitter Jarlath Sweeney maakte de winnaar van de 30ste IVOTY-verkiezing bekend via een online videoboodschap op de website van de Van of the Year jury.

Citroën, Opel en Peugeot vallen samen onder Groupe PSA. Zij hebben de winnende auto, voor de tweede keer in de historie van de IVOTY-award met elektrische aandrijving, samen ontwikkeld. De PSA e-besteller scoorde bijzonder sterk bij de 24-koppige jury, met in totaal 131 punten. Mercedes pakte de tweede en ook de derde plaats, met de eSprinter (55 punten) en de nieuwe Vito (36 punten). Ford sluit de rij met de nieuwe Transit Active & Trail modellen.

PSA wint de IVOTY award voor de tweede keer in drie jaar. Juryvoorzitter Sweeney: “Proficiat aan Group PSA voor haar intensieve onderzoek, ontwikkeling en investering in de productie van een uitstekende reeks elektrische bestelwagens, die de verwachtingen overtreffen en zonder compromissen zijn.”

Namens Nederland zit Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven in de IVOTY-jury. Ook hij is enthousiast over de winnaar. “PSA is er in geslaagd een elektrische bestelauto op de markt te brengen die alle kwaliteiten heeft die een bestelauto met verbrandingsmotor ook heeft, maar voor het eerst met een fatsoenlijke actieradius. Angst om met een lege accu te komen staan is verleden tijd, met een range tot wel 330 km. Dat betekent voldoende reikwijdte voor een dag voor vrijwel al het werk dat met bestelauto’s wordt gedaan.”

Xavier Peugeot, Senior Vice-President van de Business Unit Lichte Bedrijfsvoertuigen van Groupe PSA, verklaarde bij de ontvangst van het nieuws: “Groupe PSA is erg trots en blij deze prestigieuze International Van of the Year 2021 Award te mogen ontvangen en ik bedank de juryleden van harte voor de selectie van onze voertuigen. Deze prijs bevestigt het succes van onze compacte bestelwagen en de relevantie van de elektrificatiestrategie die we voor ons LCV-gamma hebben ontworpen – waarbij elektrificatie geen compromis betekent voor onze klanten.”

De IVOTY 2021 trofee, opgedragen aan Anders Karlsson, het Zweedse jurylid dat onlangs is overleden, zal aan het begin van het nieuwe jaar worden uitgereikt aan Xavier Peugeot in het hoofdkantoor van de Groupe PSA in Parijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.