Nieuws

Opel elektrificeert in hoge mate haar aanbod aan (bestel)auto’s. In 2021 debuteren de elektrische versies van de Combo en de Movano. Dat kondigde Opel-CEO Michael Lohscheller aan tijdens de SHIFT Mobility Conference in Berlijn. “We zullen in 2021 van elke lichte bedrijfswagen een elektrisch aangedreven versie aanbieden.”

Vanaf oktober dit jaar wordt de elektrisch aangedreven Opel Vivaro-e aan klanten geleverd. “Elektrificatie is vooral belangrijk in het lichte bedrijfswagensegment”, benadrukt Lohscheller. “Of het nu gaat om een distributievoertuig voor de laatste kilometers of een bedrijfswagen voor professionals, met de Combo, Vivaro en Movano bieden we straks emissievrije mobiliteit in talloze configuraties.”

Opel zet ook de systematische en snelle elektrificatie van het personenautogamma voort. De batterij-elektrische Opel Corsa-e en de plugin-hybride Opel Grandland X Hybrid werden in het eerste kwartaal van 2020 geïntroduceerd. De marktintroductie van de batterij-elektrische Opel Zafira-e Life volgt binnen afzienbare tijd, terwijl de volledig nieuwe Opel Mokka direct vanaf de marktintroductie leverbaar is met elektrische aandrijving. Tevens wordt het aanbod van geëlektrificeerde modellen in 2021 nog verder uitgebreid met de Opel Combo Life en volledig nieuwe Opel Astra.

Michael Lohscheller bij de Opel Vivaro-e

Lohscheller: “Komend jaar hebben we negen geëlektrificeerde modellen in ons aanbod, waarmee we in de belangrijkste segmenten vertegenwoordigd zullen zijn. Onze belofte was ‘Opel wordt elektrisch’ en dat zullen we dan ook waarmaken. We lopen voorop op het gebied van CO2-reductie en bieden vanaf medio 2024 van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie.”

Dankzij het consequente elektrificatie-offensief, de focus op toekomstbestendige modellen en de verdere verbetering van de efficiënte verbrandingsmotoren heeft Opel de CO2-uitstoot van het productaanbod in de afgelopen jaren aanzienlijk gereduceerd. De gemiddelde uitstoot was eind 2019 met 20 g/km teruggebracht ten opzichte van 2018. Tevens lag de CO2-uitstoot van de verkochte Opel-modellen in de eerste helft van 2020 in Duitsland 13,5 procent lager vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder – de grootste vermindering van alle fabrikanten met een marktaandeel van ten minste 2 procent.

De elektrisch aangedreven Opel Movano is de volgende stap op het gebied van elektrische mobiliteit en de verdere vermindering van de CO2-uitstoot. Samen met Groupe PSA en Total heeft Opel, via de dochteronderneming Saft, een overeenkomst getekend voor de oprichting van de joint venture ‘Automotive Cells Company’, dat vanaf 2023 zal opereren als toonaangevende speler in de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige batterijen voor de auto-industrie.

Het R&D-centrum in Bordeaux en de proeflocatie in Nersac (Frankrijk) zijn reeds gestart met de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige lithium-ion batterijtechnologie. Na de R&D-fase moet de productie van start gaan in twee ‘gigafabrieken’ in Douvrin (Frankrijk) en Kaiserslautern (Duitsland).

Tot slot, aansluitend op het groeiende aanbod van elektrische voertuigen, heeft Opel inmiddels 350 laadpunten geïnstalleerd in zijn thuishaven Rüsselsheim.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.