Nieuws

Elektrische pick-up Rivian krijgt vertrouwen Amazon

1

Het in 2018 gelanceerde automerk Rivian krijgt een flinke boost. Amazon investeert maar liefst 700 miljoen US dollar in de elektrische autofabrikant. Er zijn twee modellen die eind volgend jaar op de Amerikaanse markt moeten komen: de SUV R1S en de elektrische pick-up R1T.

Een elektrische pick-up trekt de aandacht, want dat is iets waarvan veel grote autofabrikanten zeggen dat het nog niet mogelijk is. Mitsubishi liet Bestelauto vorig jaar weten dat zelfs PHEV-technologie nog niet geschikt is voor offroad rijden.

De specificaties van de R1T zijn daarom opvallend en, zo moet ook Amazon menen, veelbelovend. De vier wielen van de R1T pick-up krijgen allemaal een eigen elektromotor, goed voor 147 kW en 3.500 Nm aan koppel (per wiel, het totale koppel ligt op maximaal 14.000 Nm). De R1T is verkrijgbaar met drie verschillende accupakketten, van 105, 135 en 180 kWh. De actieradius ligt op maximaal 650 km.

De Rivian R1T is geheel zelfstandig ontworpen en ziet er modern en gestileerd uit. Na de Amerikaanse marktintroductie in 2020 zou de rest van de wereld in 2021 aan de beurt zijn om de Rivians te kopen.


1 reactie op “Elektrische pick-up Rivian krijgt vertrouwen Amazon

  1. Ron Visser schreef:

    Met een geraamde verkoopprijs tussen de 125.000 en 150.000 Euro weet ik het nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.