Nieuws

Eerder deze maand heeft EVBox zijn officiële Lab Space geopend in Amsterdam. Deze nieuwe locatie stelt EVBox in staat om alle toekomstige laadstations op daadwerkelijke voertuigen te testen. Het toenemende aantal elektrische voertuigen op de weg betekent dat de vraag naar een uitgebreidere infrastructuur dagelijks groeit. EVBox gaat deze uitdaging aan door flink te investeren in Onderzoek en Ontwikkeling (R&D) met het oog op het introduceren van nieuwe technologieën.

EVBox’ Lab Space is gelegen in Amsterdam-Zuidoost en zal de ontwikkeling en tests van EVBox faciliteren. Dit lab, dat exclusief gebruikt wordt voor tests op voertuigen, zal EVBox helpen zijn productaanbod te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de ‘eMobility’-industrie.

Van links naar rechts: Arjan van Rooijen (CTO van EVBox) en Kristof Vereenooghe (CEO van EVBox) tijdens de opening van EVBox Lab Space.

 EVBox’ Lab Space accommodeert het R&D-team, Product Expert-team en Product Validation-team. Dankzij dit nieuwe gebouw kan EVBox AC en DC tests op verschillende voertuigen en met verscheidene belastingen uitvoeren. Ook kunnen hierdoor de load balancing en vehicle-to-grid (twee richtingen) technologieën nog meer verbeterd worden. De nieuwe Lab Space is overigens niet de enige locatie dat EVBox toegewijd heeft aan R&D. In november van vorig jaar heeft het bedrijf de gemoderniseerde Bordeaux fabriek in Frankrijk heropend, waar EVBox per maand 450 snelle en ultrasnelle DC laders produceert.

 EVBox’ Lab Space beschikt verder nog over een trainingscentrum voor technische trainingen over AC en DC laden.

 De opening van Lab Space werd gevierd door 60 leden van eerdergenoemde teams en het managementteam, waaronder Kristof Vereenooghe (CEO), Arjan van Rooijen (CTO), Daan Hobbelen (VP Engineering), en Merlyn Bijnsdorf (VP HR & Workplace bij EVBox).

 “EVBox Lab Space heeft nu al z’n waarde bewezen met het testen van geavanceerd laden en beveiligde communicatie op nieuwe auto’s die nog op de markt moeten komen. Lab Space tilt EVBox’ onderzoeks- en ontwikkelingscentrum naar een hoger niveau om aan de behoeften van de markt te kunnen voldoen”, aldus Arjan van Rooijen (CTO van EVBox).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.