Nieuws

Ondernemers binnen de gemeente Amsterdam of een aangrenzende gemeente kunnen aanvullende subsidie aanvragen voor de aanschaf van een elektrische bestelauto boven op de Subsidie Aanschaf elektrische voertuigen voor bedrijven 2016-2018. De subsidie bedraagt maximaal 5.500 euro per auto.

De gemeente Amsterdam legt op haar website uit dat er wel diverse voorwaarden zijn om aan de subsidie te voldoen. Zo moet de auto voldoen aan voertuigclassificatie N1. Dat is geen hele harde voorwaarde want als de auto volledig vergelijkbaar met een bestelauto is, de auto voldoet aan alle eisen voor het gebruik op de openbare weg, de auto is uitsluitend bedoeld voor goederenvervoer en de auto een gesloten laadruimte van minimaal 2 m³ of een open laadruimte met een oppervlakte van minimaal 2 m² heeft komt hij ook in aanmerking voor subsidie. Bovendien moet kunnen worden aangetoond dat de auto tenminste gemiddeld drie keer per week binnen de gemeente Amsterdam wordt gebruikt.

De subsidieregeling staat alleen open voor bedrijven die die gevestigd zijn binnen de gemeente Amsterdam of een aangrenzende gemeente. Voor een oplaadmogelijkheid moet de ondernemer zelf zorgen. Het maximumbedrag dat u kunt aanvragen per elektrische bestelauto is 5.500 euro. Het maximumbedrag dat u kunt aanvragen tijdens de looptijd van de subsidieregeling is 11.000 euro. Als de aanvrager tot een concern behoort, geldt dit maximum bedrag voor het gehele concern. Mogelijk komt u in aanmerking voor tijdelijk dubbele subsidie voor een elektrische bestelauto. Lees daarom ook de subsidieregeling Aanschaf elektrische voertuigen voor bedrijven 2016-2018.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.