Nieuws

Fastfood èn fastcharging bij McDonald’s

McDonald’s staat bekend om zijn mogelijkheden tot een snelle hap, en daar heeft het fastfoodrestaurant een snelle service bij bedacht: snelladen voor elektrische auto’s. In een half uurtje tijd wordt de auto voorzien van nieuwe energie, terwijl de bestuurder binnen hetzelfde doet. McDonald’s werkt voor de snellaadservice samen met Nuon/Vattenfall.

Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s. Cijfers van het CBS lieten op 1 januari 2018 een stijging van 60 procent zien ten opzichte van het jaar daarvoor, met momenteel meer dan 22.000 elektrische voertuigen op onze wegen. Maar de actieradius van deze voertuigen is niet altijd groot genoeg om van A naar B te komen. Met de inzet van snellaadpalen door heel Nederland bieden Nuon en McDonald’s de uitkomst voor elektrisch vervoer onderweg.

In totaal heeft McDonald’s 245 Nederlandse restaurants. Eind 2018 plaatste Nuon de eerste snellader-laadpaal in Amsterdam-Osdorp, waarna binnen 3 jaar gefaseerd nog eens 167 snelladers – met elk 2 laadpunten – worden geïnstalleerd. Allemaal met groene stroom, afkomstig van Nederlandse windmolens.

“Om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel. Daarin zetten Nuon en McDonald’s een geweldige stap”, aldus Pieter van Ommeren Directeur Emobility Nederland Nuon/Vattenfall. “Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking. Nuon en Vattenfall willen fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Daarom zijn we al bijna 10 jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek vervoer als thuisvervoer, en bij bedrijven.”

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s, vertelt: “We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.