Nieuws

In het nieuwe jaar wordt er een aanschafsubsidie voor elektrische bestelauto’s in gang gezet. Dat staat in het vrijdag verschenen Klimaatakkoord. De subsidie bedraagt 40 procent van de meerkosten ten opzichte van een vergelijkbare diesel bestelauto. Dat meldt Evofenedex.

In totaal wordt er voor het stimuleringsfonds 185 miljoen euro gereserveerd. Ook zet de overheid fors in op de aanleg van laadinfrastructuur.

Om dit pakket te bekostigen worden ook belastingmaatregelen genomen. Zo zal het kabinet, zoals het er nu naar uit ziet, kiezen voor een accijnsverhoging van 1 cent op benzine en 1 cent op diesel in 2020. Daarnaast wordt de MRB korting voor bestelauto’s in 3 jaar met maximaal 72 euro verminderd. “De verduurzaming van transport heeft een prijs en die moeten we allemaal bereid zijn te betalen. Slim verdelen van de lasten is nodig om onze bedrijven competitief te houden en banen te behouden. De uitwerking van de voorliggende maatregelen gaat wat ons betreft vooral daarover”, aldus Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van Evofenedex.

2 reacties op “Fikse aanschafsubsidie voor elektrische bestelauto’s

 1. G.F.M. Ooms schreef:

  De verhogingen van de accijnzen zullen absoluut doorgang vinden, máár de rest van het klimaatakkoord is allemaal gebakken lucht en zal nooit ten uitvoer worden gebracht.

  Ik heb het vermoeden dat wel eens veel ondernemers hun blik zullen gaan richten op andere landen dan Nederland en dat door dit idiote klimaatakkoord veel werkgelegenheid verloren zal gaan.

 2. Gerard vw schreef:

  T word hoog tijd dat we op andere partijen gaan stemmen
  Dan de 3 grote en groen links
  Deze partijen brengen ondernemend nederland naar de afgrond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.