Nieuws

Ford E-Transit krijgt goud voor rijhulpsystemen

De uitgebreide reeks rijhulpsystemen van de Ford E-Transit heeft de bedrijfswagen een gouden award opgeleverd van Euro NCAP. De prijs volgt op een analyse van technologieën, waaronder autonoom remmen bij het naderen van voertuigen, fietsers en voetgangers op het moment dat de bestuurder zelf niet tijdig reageert. Evenals technologie voor rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning en inzittendenbewakingssystemen.

De gouden award voor de E-Transit betekent dat Ford nu de enige twee voertuigen in het 2-tons segment met Euro NCAP’s Gold Award voor bestuurdersassistentie aanbiedt. De diesel aangedreven Transit, het zustermodel van de E-Transit, ontving de award al in december 2020.

“Euro NCAP staat synoniem voor voertuigveiligheid. Dat Ford de gouden award ook krijgt voor de E-Transit is een bewijs dat Ford zich toewijdt aan de veiligheid van zijn bedrijfswagenklanten”, zegt Stuart Southgate, directeur Safety Engineering bij Ford Europa. “De geavanceerde rijhulpsystemen van de E-Transit helpen bestuurders en andere weggebruikers en ondersteunen wagenparkbeheerders die de uptime van het wagenpark willen maximaliseren en tegelijkertijd de kosten voor verzekeringen en ongevallen willen beperken.”

De E-Transit biedt rijhulptechnologieën, waaronder Pre Collision Assist met Pedestrian Detection1, Intelligent Adaptive Cruise Control met Traffic Sign Recognition1, Blind Spot Information System met Lane Change Warning & Aid1, Junction Assist, een 360-graden camera en Reverse Brake Assist1.

De simulaties van Euro NCAP testten bestuurderswaarschuwingen en actieve veiligheidstechnologieën bij het naderen van geparkeerde voertuigen of langzaamrijdend verkeer. Evenals wanneer een voorligger acuut remt. De tests bevatten ook de reactie op een kind dat plotseling de weg op rent en op fietsers en voetgangers die op de weg liepen of de weg overstaken2; potentieel waarschijnlijke scenario’s in de stedelijke omgevingen. Ford verwacht dat de meeste E-Transits in een stedelijke omgeving zullen worden gebruikt.

De gouden award van de E-Transit onderstreept de voortrekkersrol van Ford op het gebied van veiligheidstechnologie voor bedrijfswagens. Transit Custom is ook een gouden award-winnaar. Daardoor is Ford de enige fabrikant met bedrijfswagens met een Gold-classificatie in het segment van 1-tons, 2-tons en EV’s.

Ford test de E-Transit momenteel met geselecteerde klanten in heel Europa in typisch dagelijkse werkzaamheden. De eerste leveringen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2022 beginnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.