Nieuws

Ford introduceert nieuwe Transit Custom

Op de IAA Transportation vakbeurs in Hannover laat Ford als groot nieuws de nieuwe E-Transit Custom zien, maar als klap op de vuurpijl komt het merk ook nog eens met andere versies van de Transit Custom.

Ford liet ten tijde van de introductie van de E-Transit al zien wat Ford Pro inhoudt, een totaalpakket waarmee het klanten optimale productiviteit, uptime en dienstverlening wil geven. Daarmee gaat Ford op de IAA nog een stapje verder. Natuurlijk staat de E-Transit er, maar er is ook de E-Transit Custom en als verrassing laat Ford ook nog andere versies van de Transit Custom zien.

Behalve de E-Transit Custom staat er op de stand van Ford in Hannover ook nog de nieuwe Plug-In Hybrid-versie voor toepassingen waarbij extra flexibiliteit vereist is; puur elektrisch rijden voor werk in het stadscentrum, maar ook benzinekracht voor langere snelwegritten. De nieuwe aandrijflijn is vergelijkbaar met die van de Ford Kuga Plug-In Hybrid 6 en combineert een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor met een 11,8 kWh (bruikbare) accu voor een elektrische actieradius tot 57 km en 2,3 kW vermogen voor gereedschap en apparatuur op werkterreinen via ProPower Onboard.

Maar bedrijven kunnen de Transit Custom ook bestellen met de nieuwste generatie Ford EcoBlue-dieselmotoren met een vermogen van 110 pk, 136 pk, 150 pk of 170 pk. De handgeschakelde zesversnellingsbak is verkrijgbaar met een optioneel mechanisch sperdifferentieel voor meer tractie. Daarnaast wordt een achttrapsautomaat geïntroduceerd, die een maximaal trekvermogen van 2.500 kg  biedt en leverbaar is in combinatie met een nieuw vierwielaandrijvingssysteem, dat voor het eerst op de Transit Custom leverbaar is.

De volledig nieuwe Transit Custom is vanaf de basis ontworpen om uitstekende prestaties en laadvermogen te leveren, en beschikt net als de volledig elektrische E-Transit Custom over een uitgebreide reeks nieuwe klantervaringen om de productiviteit te verhogen, zoals de optie Mobile Office met innovatief kantelbaar stuurwiel. De belangrijkste kenmerken en afgeleiden zijn:

– Volledig nieuwe voertuigarchitectuur met een lagere laadvloerhoogte, een totale hoogte van minder dan 2 m en onafhankelijke achterwielophanging.

– Vier maatvarianten – L1 of L2 lengte, met H1 of H2 dakhoogte

– Gesloten bestelwagen, dubbele cabine in een bestelwagen, kombi en L-vormige schotten.

– Standaard 5G-modem en 13-inch SYNC 4-aanraakscherm 8

– Serie line-up met versies Base, Trend, Limited, Active, Trail en Sport

De helft van alle Transits die in Europa worden verkocht zijn voorzien van een of andere ombouw, en veel van deze aanpassingen vereisen integratie met het elektrische systeem van het voertuig – inclusief de toevoeging van bedieningselementen en displays – wat een uitdaging en tijdrovend kan zijn voor ombouwers.

Om dit proces te stroomlijnen heeft Ford Pro een Upfit Integration System ontwikkeld, een eerste digitale oplossing die in Europa op de nieuwe Transit Custom wordt geïntroduceerd. Het nieuwe systeem beschikt over een interfacemodule die naadloos aansluit op het elektrische systeem van het voertuig, en maakt het ook mogelijk om conversies te bedienen via het 13-inch SYNC 4 touchscreen 8 in plaats van schakelmateriaal. Hierdoor kunnen conversies sneller en efficiënter worden geleverd en kunnen de betrouwbaarheid en veiligheid worden verbeterd, omdat de ombouwers de cabine niet hoeven aan te passen of de fabrieksbedrading hoeven te splitsen om de bedieningselementen te monteren.

Klanten kunnen logica instellen voor de werking van conversies, zoals voorkomen dat een rolstoelhelling omlaag gaat tenzij het voertuig stilstaat en in de parkeerstand of neutraal staat met de handrem aangetrokken. Naast de weergave van de prestaties van de conversie op het SYNC-scherm, zullen de digitale upfits ook kunnen worden gekoppeld aan Ford Pro-softwarepakketten voor bewaking op afstand door wagenparkbeheerders – bijvoorbeeld om de temperatuur te volgen in koelwagens die farmaceutische producten of voedsel en drank vervoeren en waarbij een ononderbroken koudeketen essentieel is.

Voor extra hulp bij het optimaliseren van hun digitale conversies kunnen bedrijven en verwerkers verdere technische ondersteuning krijgen van de specialisten in het Digital Solutions team binnen Ford Pro Special Vehicles.

Ford Pro kondigde ook de uitbreiding aan van Mobile Service in belangrijke markten, waaronder Duitsland. Met speciaal omgebouwde bestelwagens die de Transit Centre-mogelijkheden naar de depots en opritten van klanten brengen, voert Mobile Service nu al 70 procent van het geplande onderhoud van een groot Brits wagenpark uit – wat naar verwachting zal stijgen tot 90 procent voor de volledig elektrische E-Transit en E Transit Custom – om bedrijven de kosten en stilstand van werkplaatsbezoeken te besparen.

Ford Pro bevestigde ook zijn leiderschap in het pick-up segment in Europa, met de unieke off-road Ranger Raptor performance pick-up en premium Ranger Wildtrak  die beide op de stand van het bedrijf stonden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.