Nieuws

Ford komt met PHEV-versie Ranger pick-up

Ford introduceert voor het eerst plug-in hybridetechnologie in een pick-up. De productie begint eind 2024, begin 2025 komt de Ranger Plug-in Hybrid op de markt.

De nieuwe Ranger pick-up is inmiddels in geheel Europa, dus ook in Nederland, verkrijgbaar. Behalve de versies met benzine- of dieselmotoren brengt Ford nu voor het eerst ook een deels-elektrische versie van de Ranger.

De Ranger Plug-in Hybrid heeft een 2,3-liter Ford EcoBoost-benzinemotor te combineren met een elektromotor en een oplaadbaar accusysteem. Puur elektrisch kan hij 45 kilometer rijden. Geofencing is net als bij de Transit Custom PHEV ook mogelijk, zodat je een milieuzone of zero-emissiezone emissievrij binnen kan rijden. De Ranger PHEV heeft dezelfde ‘drive modes’ als de Transit Custom PHEV, wat betekent dat je puur elektrisch kan rijden maar ook de accu’s kan opladen als je de benzinemotor laat draaien.

De aandrijflijn van de Ranger PHEV mag dan wel anders zijn, verder is er veel hetzelfde als bij de Ranger met enkel een verbrandingsmotor. Het slimme Pro Power Onboard systeem bijvoorbeeld, waarmee je elektriciteit beschikbaar hebt zonder generator en je je tools kunt opladen of elektrisch werken op locatie. Aan de trekhaak mag 3.500 kg geremd gewicht hangen. Het laadvermogen moet volgens Ford rond de 1.000 kg liggen.

“De Ranger Plug-in Hybrid helpt klanten een stap voorwaarts te zetten naar een geëlektrificeerde toekomst, met meer vertrouwen en capaciteiten dan ooit tevoren, terwijl de Ranger toonaangevend blijft op het gebied van innovatie en leiderschap in het segment van middelgrote pick-uptrucks,” aldus Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europa.

De Ranger Plug-In Hybrid is ook uitgerust met de beproefde vierwielaandrijving van de Ranger voor off-roadgebruik, 5 selecteerbare rijmodi en geavanceerde veiligheids- en hulpfuncties voor de bestuurder.

“Onze klanten willen geëlektrificeerde voertuigen die sterke prestaties en betaalbare eigendomskosten leveren zonder afbreuk te doen aan wat ze zo leuk vinden aan hun truck,” aldus Schep. “De Ranger Plug-in Hybrid is de beste oplossing voor werk, vrije tijd en gezin – hij biedt klanten EV-rijden zonder uitlaatgassen voor korte ritten of hybride prestaties die ongelooflijke off-road-, laad- en trekcapaciteiten bieden. En met Pro Power Onboard kunnen Ranger-eigenaars voor het eerst gemakkelijk hun werkterreinen en campings van stroom voorzien.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.