Nieuws

Foto’s: Badger!, BEV & FCEV pick-up van Nikola

De Amerikaanse bedrijfautofabrikant Nikola, gespecialiseerd in waterstof- en vol-elektrische voertuigen, brengt in september van dit jaar haar eerste pick-up op de markt. De Badger komt er in zowel vol-elektrische (BEV) versie als een versie met een brandstofcel (FCEV). De productie wordt gedaan via een nog nader bekend te maken autofabrikant.

De Badger krijgt een aandrijflijn die alleen elektrisch kan rijden en op een mix van accu en brandstofcel (met een Advanced Supercapacitor). Wie niet de beschikking heeft over een waterstoftankstation (en dat zijn nog heel veel mensen) kan alleen op de accu bijna 500 km rijden. Met waterstof erbij wordt de range vergroot naar bijna 1000 km. Alleen op accu’s heeft de Badger een capaciteit van 160 kWh. De brandstofcel kan een vermogen van 120 kW leveren.

De Badger heeft een piekvermogen van meer dan 900 pk, een continuvermogen van 455 pk en heeft een koppel van dik 1300 Nm. Voor iedereen die een klus onderweg heeft beschikt de Badger over een 15 kW power outlet voor het aansluiten van gereedschap, licht etc. De Badger heeft een totale lengte van 590 cm, 216 cm breedte en een hoogte van 185 cm. De laadbak heeft een breedte van 156 cm. Het GVW van de Badger bedraagt dik 8 ton, dus dat is inclusief een aanhanger van 3,5 ton.

Verdere specificaties van de Badger zijn nog niet bekend. Wel is al bekend dat de Badger wordt gepresenteerd op Nikola World 2020, in september van dit jaar. Wie interesse heeft kan zich al inschrijven voor een exemplaar op de website van Nikola.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.