Nieuws

Nederland is een van de Europese landen waar de Chinese autogigant BYD het gaat proberen met elektrische bedrijfsauto’s. Medio volgend jaar moet er een 2,6 tons middelgrote elektrische bestelauto op de Nederlandse markt verschijnen.

Bestelauto kon in BYD’s thuisstad Shenzhen exclusief kennismaken met de nieuwe bestelauto, die vooralsnog in prototypefase verkeert. Qua afmetingen heeft de nog naamloze van het meest weg van de Nissan e-NV200. Het nog als ‘right-hand drive’ uitgevoerde model heeft een net maar wat kleurloos uiterlijk, maar heeft wel twee zijschuifdeuren. Het accupakket, goed voor 50,3 kWh, is netjes onder de laadvloer weggewerkt en beïnvloedt het laadvolume niet. Het laadvermogen trouwens ook niet, dat ligt volgens BYD op 920 kg. De BYD besteller is voorbereid voor fastcharging met een DC-laadmogelijkheid en moet dan in 1,5 uur weer helemaal vol stroom zitten. Met volle accu’s kan er volgens BYD 360 km ver (NEDC) worden gereden.

Het interieur ziet er zo op het eerste gezicht netjes uit, met mogelijkheden voor voldoende bergruimte. Een automatische transmissie is natuurlijk aanwezig, evenals een elektrische handrem. We konden nog niet rijden met het prototype van de nieuwe BYD, maar verwachten dat volgend jaar te gaan doen.

BYD is momenteel bezig om in Nederland, maar ook in Noorwegen, Benelux, Denemarken, Spanje en Portugal dealernetwerken op te zetten. Wat daarbij helpt is dat BYD in Europa al bekend is met de mobiliteitsmarkt door haar aanwezigheid als fabrikant van bussen, accu’s en vorkheftrucks.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.