Nieuws

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is importeur van elektrische voertuigen, die onder meer door online supermarkt Picnic worden gebruikt. De compacte bestellers zijn ontworpen voor ‘last mile’ distributie, een snel groeiende business, zo blijkt. Om de groei bij te houden, investeerde eigenaar Wouter van Blitterswijk in een nieuwe MAN TGE 3.180 automaat. “Een bestelauto met een bijzonder hoog comfortniveau en een hele fraaie uitstraling”, aldus Van Blitterswijk.

Om de grote vloot elektrische voertuigen te servicen en repareren zette Van Blitterswijk een landelijk dekkend netwerk op. De nieuwe MAN TGE is een van de servicewagens die het bedrijf inzet. De verlengde, verhoogde bestelwagen (L3H3) is uitgerust met een Sortimo-interieur met daarin allerlei onderdelen en gereedschappen. Opmerkelijk is dat er ook standaard beglazing aan boord is om ruitbreuk op te lossen. “Wij moeten snel en doelmatig kunnen werken, en een vervangend voertuig moet op een aanhanger achter de TGE kunnen worden meegenomen. Om die reden hebben we ook voor extra vermogen gekozen. Deze 180 pk sterke automaat rijdt als een personenauto en de vaste monteur is bijzonder tevreden over deze MAN.’’

De markt voor compacte, duurzame voertuigen ontwikkelde zich de laatste jaren snel, met name door het online winkelen en door nieuwe initiatieven. ”Wij kwamen op een beurs in contact met Picnic, een snel groeiende online supermarkt-boodschappendienst met landelijke ambities. We hebben samen met hun het ideale voertuig ontwikkeld voor die toepassing, en daar rijden er inmiddels een kleine 700 van rond!” Naast deze Picnic voertuigen rijden de bestelauto’s inmiddels ook in een aantal recreatieparken en bij lokale overheden in heel Nederland. “Deze ontwikkelingen hebben voor een behoorlijke groei van onze eigen organisatie gezorgd. In de laatste twee jaar groeiden we van 10 naar 25 medewerkers.”

De MAN TGE werd geleverd door Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen, een bedrijf wat Wouter heel goed kent. “Ik heb zelf ooit stage gelopen bij Van Leeuwen waardoor ik precies weet waar het bedrijf voor staat. Onze servicewagens moeten 100 procent inzetbaar zijn, en dat begrijpen ze als echte MAN bedrijfswagendealer als geen ander. Tel daarbij dat de MAN TGE echt zuiniger rijdt dan de andere bestelwagens in deze klasse. Dat past bij ons, want zuiniger betekent automatisch schoner. Voor ons waren dat de doorslaggevende argumenten voor de keuze voor deze MAN TGE.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.