Nieuws

Foto’s: Elektrische Caddy nu te bestellen

De volledige elektrische Volkswagen Caddy, met lange wielbasis, is vanaf eind november te bestellen bij geselecteerde Volkswagen Bedrijfswagendealers en ABT e-Line partners. De door ABT e-Line uitgevoerde auto’s worden uitsluitend als leasevoertuigen beschikbaar vanaf Q1 2020.

Correctie: de e-Caddy is vooralsnog enkel in Duitsland te verkrijgen. Informatie over de Nederlandse marktintroductie volgt later.

ABT e-Line verzorgt de ombouw van de ‘gewone’ Caddy naar e-Caddy en installeert een elektrische motor, benodigde elektronica en de onder de laadvloer gelegen accu. Het laadvolume bedraagt 4,2 kubieke meter. De accucapaciteit bedraagt 37,3 kWh, de elektromotor is 83 kW sterk en heeft een koppel van 200 Nm. De actieradius bedraagt 159 km (WLTP). Met een 7,2 kW laadpunt is via AC in vijf uur de accu te laden, of in 50 minuten (80 procent) met een 50 kW CCS snellaadstation.

De e-Caddy krijgt volgens ABT een eigen instrumentencluster vol informatie over voertuig, rijden en de accu’s. De leasetarieven beginnen bij 293 euro per maand, gebaseerd op een instapprijs van 29.900 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.