Nieuws

Foto’s: Fiat onthult definitieve e-Ducato

Fiat Professional heeft afgelopen vrijdag, Wereldmilieudag, het doek afgetrokken van de productieversie van de e-Ducato, de volledig elektrische versie van Fiats grootste bestelauto.

Er is alweer bijna een jaar voorbij sinds Bestelauto getuige kon zijn van de conceptversie van de e-Ducato. Fiat Professional komt de destijds gedane beloftes na: de e-Ducato komt er als gesloten bestelauto, maar ook als chassis-cabine en kombi voor personenvervoer. Ook het laadvolume (10 tot 17 m3) is het zelfde als bij de normale Ducato, evenals het laadvermogen van maar liefst 1950 kilogram.

De e-Ducato, voorzien van een speciaal ontworpen logo, heeft een actieradius van 200 tot 330 km, afhankelijk van het gekozen accupakket. De elektromotor levert 90 kW en heeft een maximumkoppel van 280 Nm.

Het afgelopen jaar heeft Fiat hard gewerkt om de e-Ducato klaar te stomen. De auto gaat nu eerst in pilotprojecten met geselecteerde klanten worden ingezet. Op basis hiervan wordt de e-Ducato dan ook verder voorbereid op zijn marktlancering die de komende maanden zal plaatsvinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.