Nieuws

Mercedes-Benz is in haar fabriek in Düsseldorf op feestelijke wijze de productie gestart van de eSprinter, de grote elektrische versie van de Sprinter.

Mercedes-Benz bouwt al bestelauto’s in Düsseldorf sinds 1962. Sindsdien zijn er meer dan 4,6 miljoen voertuigen geproduceerd. Van de nieuwste generatie Sprinter zijn er sinds 2018 meer dan 200.000 voertuigen geproduceerd.

De nieuwe eSprinter wordt op dezelfde productielijn gebouwd als de normale Sprinter en om dat te realiseren heeft Mercedes-Benz Vans de afgelopen jaren 330 miljoen euro in de productiefaciliteiten geïnvesteerd. Geheel in lijn met de emissievrije bestelauto wil Mercedes-Benz ook de fabriek zo groen mogelijk maken. De productie moet CO2-neutraal zijn in 2022 en de elektriciteit moet dan volledig groen zijn.

De eSprinter is voorlopig enkele als voorwielaangedreven gesloten bestelauto verkrijgbaar. Hij heeft een vermogen van 85 kW en een koppel van 300 Nm. De accucapaciteit bedraagt 55 kWh met een range van 168 kilometer en een laadvermogen van 891 kg. Wie meer wil meenemen moet kiezen voor de andere versie met 1040 kg laadvermogen. De winst in laadvermogen gaat ten koste van de accu’s, waarvan de capaciteit dan 35 kWh is, met 115 kilometer actieradius.

Mercedes-Benz heeft geen mededelingen gedaan over de te verwachten jaarproductie dan wel jaarafzet.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.