Nieuws

Foto’s: Nissan introduceert de NV250

Nissan introduceert een nieuwe bestelauto in haar gamma: de NV250. De auto komt in september op de Europese markt. De nieuwe besteller is overduidelijk een rebadge van de Renault Kangoo.

De Kangoo is in Europa een prima presterende bestelauto, dus wat dat betreft is het een slimme zet om leentjebuur te spelen bij de alliantiepartner. Mercedes-Benz plukt ook de vruchten van een samenwerking met de Citan. De planning van Nissan verbaast wel, want onlangs liet Renault weten in 2020 haar Kangoo te willen vervangen. Er is zelfs al een conceptvoertuig klaar dat voor 80 procent overeenkomt met de nieuwe Kangoo.

Maar goed, Nissan probeert het toch met de NV250. Dat is een auto die, dat verrast dus niet, als twee druppels water op de Kangoo en Citan lijkt. Alleen de grille is wat aangepast, plus de logo’s en type-aanduidingen natuurlijk. Ook in het interieur heeft de NV250 weinig nieuws te bieden, maar wel de vertrouwde kwaliteit van de Kangoo.

De NV250 komt er in twee lengtes plus een hele reeks aan conversies. Onder de motorkap vinden we de bekende 1.5 dCi diesel terug, die vanzelfsprekend voldoet aan Euro6D-TEMP. De NV250 heeft een laadvermogen van 8oo kg. Onderscheidend is wel dat de Nissan NV250 vijf jaar of 160.000 kilometer fabrieksgarantie heeft, dus daarmee kun je ook de na het verschijnen van nieuwe modellen van andere fabrikanten nog wel even vooruit.

De NV250 is overigens kleiner dan de e-NV200, die Nissan ook voert, ook al doet de type-aanduiding anders vermoeden. De prijs van de Nissan NV250 wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.