Nieuws

Renault presenteerde dinsdag in Guyancourt, net buiten Parijs, een nieuw design voor de Renault Master en Trafic. Ook werd er een concept van een nieuwe Renault Kangoo ZE geshowt.

De nieuwe Renault Master krijgt een robuuster front, in lijn met andere modellen in het Renault gamma. Er is nieuwe LED-verlichting met een duidelijke C-vorm, een iets verhoogde motorkap en een nieuwe, grotere grille. Dat is volgens designer Laurens van den Acker nodig voor meer luchttoevoer naar de nieuwste Euro 6 motoren. De nieuwe voorzijde van de Master is echt horizontaal, maar dat is volgens Van den Acker niet nadelig voor de luchtweerstand. Volgens hem willen Master-klanten graag een grote, robuuste voorkant. “Ze willen eigenlijk het liefste in een truck rijden, en dit design draagt bij aan hun beleving”, aldus de Nederlandse Renault-ontwerper.

De Trafic heeft eenzelfde cosmetische update gekregen, al is hier niet de grille rechtop gezet. De LED-koplampen staan hem heel goed. ‘Renault LED Pure Vision’, staat er in de units te lezen.

De Master en de Trafic krijgen een (deels) nieuw ontworpen interieur, met onder meer voor de Master een geheel nieuw dashboard, infodisplay en handige zaken als een docking station voor een tablet en een uitschuifbaar tafeltje in het dashboard. Ook is er een giga dashboardkast. Nieuw is Rear View Assist, met een grote camera achterop de auto en een scherm in de cabine. Zo is er zicht op wat er achter de auto gebeurt, al is dit systeem niet zo verfijnd als bij PSA, dat ook meteen de dodehoek liet zien met een camera in de rechterzijspiegel.

De Trafic krijgt een update van het dashboard, met nieuwe kleuren, een vernieuwde pook plus kwalitatief wat betere materialen en hier en daar een tintje chroom.

De Master krijgt nieuwe 2.3 liter dCi turbodiesels, de Trafic nieuwe 2.0 liter dCi motoren, allemaal voldoende aan Euro6d-TEMP. Bij de Trafic betekent dat afscheid van de 1.6 dCi-diesel. Geen downsizing maar upsizing dus bij Renault, maar dit is volgens Renault nodig voor de nodige efficiency in de motor. Zowel de Master als de Trafic worden voorzien van nieuwe veiligheidssystemen.

De Renault Kangoo ZE conceptauto die wordt gepresenteerd heeft een verrassend design, met veel LED-elementen (tot in de carrosserie aan toe!) en het concept blikt vooruit op een geheel nieuwe Kangoo die in 2020 wordt gepresenteerd, zo verklapte Laurens van den Acker al. “Tachtig procent van het design van deze Kangoo ZE Concept wordt overgenomen op de nieuwe Kangoo van volgend jaar.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.