Nieuws

Foto’s + VIDEO – 10.000 Arrivals voor UPS

Het gaat de Britse bestelautofabrikant Arrival voor de wind. Recent investeerden Kia en Hyundai veel geld in Arrival, nu plaatst UPS een order voor 10.000 elektrische bezorgbusjes, met een optie voor nog eens 10.000. De order moet verspreid over 2020 tot 2024 worden uitgeleverd. Tegelijk investeert UPS ook in Arrival voor een niet bekend gemaakt bedrag.

UPS heeft het voertuig samen met Arrival ontwikkeld in een samenwerking die al stamt uit 2016.  “UPS is een sterke strategische partner van Arrival die waardevol inzicht biedt in hoe elektrische bestelwagens op de weg worden gebruikt en hoe ze kunnen worden geoptimaliseerd voor de chauffeurs. Onze teams hebben samen elektrische voertuigen op maat gemaakt, op basis van onze flexibele skateboardplatforms, die voldoen aan de end-to-end behoeften van UPS, van het rijden, laden en lossen, tot aan depot- en backoffice-operaties. We zijn blij dat de huidige investerings- en voertuigbestelling de banden tussen onze twee bedrijven nog nauwer aanhaalt”, aldus Denis Sverdlov, oprichter en CEO van Arrival.

“Onze investering en samenwerking met Arrival is direct afgestemd op de transformatiestrategie van UPS, die wordt geleid door de inzet van geavanceerde technologieën. Deze voertuigen zullen behoren tot ’s werelds meest geavanceerde pakketbezorgingsvoertuigen, waarbij de industriestandaarden voor elektrische, aangesloten en intelligente voertuigoplossingen opnieuw worden gedefinieerd”, zegt Carlton Rose, President van UPS Global Fleet Maintenance & Engineering.

Arrival heeft componenten, duurzame materialen en software ontwikkeld om zowel de voertuigen als de activiteiten van commerciële wagenparkeigenaren aan te passen. De unieke skateboard-platforms van het bedrijf maken het mogelijk om voertuigen van elk gewicht, type, grootte en vorm te creëren die voldoen aan de eisen van de klant en die vervolgens worden ingezet in de microfabrieken van Arrival, dicht bij de vraag in de hele wereld.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.