Nieuws

Nul uitstoot, een laadvermogen van maximaal 1975 kg, een aanschafprijs even hoog als dieselbusjes en TCO die aanzienlijk lager is: de Arrival elektrische bestelauto moet het allemaal bieden. Arrival maakte deze week zijn officiële debuut, veldproeven starten deze zomer. In het derde kwartaal van 2022 moet de Arrival in een groot aantal Europese landen op de markt komen.

De Arrival maakte al tijden de tongen los en het merk wekt ook vertrouwen, zowel van investeerders als van vervoerders als UPS.

Het Britse Arrival heeft alle componenten, zowel hardware als software, zelf ontwikkeld en kan daarom naar eigen zeggen updates doorvoeren wanneer dat nodig is. Het chassis bestaat uit aluminium, de carrosserie uit composiet delen, en dat zorgt voor laadvermogens variërend van 1615 tot 1975 kg, afhankelijk van het gekozen accupakket. Onderstaande video biedt een volledige kijk in en rond de Arrival.

Arrival’s Van zal dag in dag uit gebruikt worden door chauffeurs en is daarom ontworpen om een nieuw niveau van comfort te brengen op de bestelautomarkt, een niveau dat men gewoonlijk aantreft in luxe personenauto’s – inclusief verwarmde zitplaatsen, onafhankelijke voor-en achterwielophanging, volledige klimaatregeling en een 15,6″ touch-screen interface om de verzamelde gegevens van het voertuig direct naar de bestuurder te communiceren op een optimale manier. Bovendien zijn de Arrival-voertuigen ontworpen om de veiligheid en het welzijn van de bestuurders en het publiek op de wegen te bevorderen met behulp van geavanceerde technologieën. ADAS-functies, zoals digitale e-spiegels, een 360-graden surround view, Advanced Emergency Braking, Blind Spot Monitoring, Traffic Sign Recognition en Lane Keep Assist zijn allemaal beschikbaar in de Arrival Van-varianten, van 5,1 tot 6,5 m lengte, zodat er voor elk bedrijf of consument een optimaal product is.

De specificaties die Arrival nu vrijgeeft zijn voor een L3H3 model van in totaal 5790 mm lang en 4.250 kg zwaar. De laadruimte is 3450 mm lang en heeft een laadvolume van 14 m3. Er zijn nog geen specificaties vrijgegeven van de motor, wel is bekend dat er vier accupakketten leverbaar zijn, van  67, 89, 111 en 133 kWh. Deze pakketten zijn respectievelijk goed voor actieradia van 180, 240, 290 en 340 km. De maximumsnelheid is 120 km/h. Opladen kan met 11 kW via AC wisselstroom en gelijkstroom laden (DC) kan met maximaal 120 kW. Meer specificaties zijn hier te vinden.

“Wij geloven dat de snelle groei van e-commerce heeft geleid tot een veel grotere vraag voor lichte bedrijfsauto’s in steden, waardoor zowel congestie als luchtvervuiling toenemen”, aldus Avinash Ruguboor, President en Chief Strategy Officer van Arrival. “We bevinden ons in het midden van een belangrijke markttransitie nu steeds meer wagenparkbeheerders overstappen op schonere en duurzamere methodes en steden strengere luchtkwaliteitsmaatregelen nemen, Wij willen die overgang versnellen met een best-in-class oplossing die duidelijke voordelen biedt, tegen een aankoopprijs en TCO die de overgang ook commercieel de best mogelijke commerciële beslissing maakt.”

De Arrival Van zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 in serieproductie gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.