Nieuws

Ford heeft maandag het doek afgetrokken van de nieuwe, volledig elektrische Transit Custom, de E-Transit Custom. Daarmee komt Ford al snel met een tweede elektrische bestelauto, na de grote E-Transit. De E-Transit Custom heeft een maximum actieradius van maar liefst 380 km en komt pas in de tweede helft van 2023 op de markt.

De E-Transit Custom is een volledig nieuw vormgegeven bestelauto. Dat is te zien ook, want hij is wat forser, wat stoerder ogend ook, dan de huidige generatie Transit Custom. Een geheel nieuwe bestelauto is ook het beste om de nieuwe besteller naadloos te laten passen in het nieuwe Ford Pro ecosysteem. Daarmee biedt Ford een one-stop-shop voor voertuig, software, fleetmanagement, charging en financiering. Ford Pro moet voor zowel de E-Transit als de E-Transit Custom de gateway betekenen naar een hogere productiviteit door gebruik te maken van geavanceerde connectivity.

Technische details over de aandrijflijn beperken zich tot de actieradius van maximaal 380 km en de mogelijkheid van DC snelladen. Ford Pro rept van een ‘volledig’ trekkend vermogen, dus bezitters van aanhangwagens kunnen uitkijken naar de E-Transit Custom. Details of foto’s van het accupakket, en ook het interieur, heeft Ford Pro nog niet vrijgegeven. Net als de E-Transit heeft de E-Transit Custom ook de ProPower Onboard-technologie die bij stroom levert voor gereedschap, verlichting en andere werktools.

“Dit is een keerpunt voor ondernemers in Europa en opnieuw een zeer belangrijke verwezenlijking van onze Ford Pro-ambities”, zegt Hans Schep, general manager Ford Pro Europa. “Europa’s best verkochte bestelwagen is zojuist volledig elektrisch geworden en wordt ondersteund door onze unieke Ford Pro one-stop-shop van productiviteitsverhogende diensten. De operationele voordelen die dit zal opleveren voor bedrijven in heel Europa kunnen niet genoeg worden benadrukt.”

Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 nog vier nieuwe volledig elektrische voertuigen de E-Transit-tweetonner zullen vervoegen als onderdeel van de iconische Transit-familie, waaronder de Transit Custom en Transit Courier bestelwagens, evenals de Tourneo Custom en Tourneo Courier people movers.

De volledig elektrische E-Transit Custom wordt in de tweede helft van 2023 in productie genomen en maakt deel uit van het meest uitgebreide Transit Custom-gamma dat ooit aan Europese klanten werd aangeboden. Verdere productdetails worden in september van dit jaar bekendgemaakt.

Alle Transit Custom-varianten zullen worden gebouwd door Ford Otosan – de joint venture van Ford in Turkije – in hun vestiging in Kocaeli, de thuisbasis van de Europese Transit-fabricage, die wordt opgeleverd als onderdeel van de eerder door Ford Otosan aangekondigde investering van 2 miljard euro in haar faciliteiten. Ford, SK On Co., Ltd. en Koç Holding hebben onlangs ook een intentieverklaring ondertekend voor een toonaangevende joint venture om een van Europa’s grootste accufaciliteiten voor bedrijfsvoertuigen te creëren, waarbij wordt gemikt op een productiestart halverwege het decennium en een jaarlijkse capaciteit in de orde van 30 tot 45 gigawattuur.

De nieuwe E-Transit Custom zal op termijn ook op de markt komen als de opvolger van de Volkswagen Transport T6.1. Details daarover zijn nog niet bekend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.