Nieuws

Na diverse personenauto’s en een vrachtwagen presenteerde Tesla vrijdagnacht haar langverwachte pick-up: de Cybertruck. De futuristisch ogende bedrijfauto heeft een bijzonder hoek design en moet naast de praktische voordelen van een pick-up de prestaties van een sportwagen kunnen bieden.

Net als bij de Semi truck geeft Tesla vooral hoog op van de acceleratie. Van 0 naar 100 km moet te doen zijn in nog geen drie seconden, al is het de vraag of bedrijfsauto-eigenaren daar op zitten te wachten.

De Tesla CyberTruck heeft als aandrijving een enkele elektromotor bij de achterwielen, vierwielaandrijving met twee motoren en in een later stadium komt vierwielaandrijving met drie elektromotoren. De actieradius bedraagt bij de eenvoudigste versie 400 km, bij de dikste versie ruim 800 km. De acceleratie van 3 seconden naar 100 km is overigens voorbehouden aan deze krachtigste versie. De Cybertruck ziet eruit alsof hij gemaakt is voor de apocalyps. De koets is gemaakt van gewapend staal en ook het glas zou ‘armor glass’ moeten zijn. De carrosserie hield zich prima bij een live proef tijdens de presentatie, aan de ramen kan nog wel wat verbeterd worden, zo bleek ook tijdens een live proef. Het gooien van een stalen kogel tegen de ruit leverde fikse schade op.

Het interieur is al even futuristisch als de buitenzijde, met een scherm als binnenspiegel en een 17 inch scherm waar alle functies van de auto op te bedienen zijn. Behalve in de laadbak is er ook opbergruimte aan de voorkant en zo heeft ook deze CyberTruck een ‘frunk’.

Het laadvermogen van de CyberTruck ligt rond de 1600 kg, het trekkend vermogen varieert afhankelijk van de aandrijving van 3.500 tot 6.350 kg. De instapversie zou in de US 40.000 dollar gaan kosten, de versie met twee motoren kost 50.000 dollar, die met drie motoren 70.000 US dollar. Ook in Nederland kun je de Cybertruck al bestellen, een aanbetaling van 100 dollar volstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.