Nieuws

Gekoelde ID. Buzz Cargo voor BK Pharma

BK Pharma Logistics neemt als eerste in Nederland de Volkswagen ID. Buzz Cargo met een volledig elektrische koelinstallatie in gebruik. Hiermee kan BK Pharma Logistics voortaan goederen emissievrij bezorgen. Door het aanschaffen van een elektrische bus is BK Pharma Logistics verzekerd van toegang tot de binnensteden.

Het klimaatakkoord vereist vanaf 2025 zero-emissiezones in de binnensteden van Nederland, waar alleen volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagen in mogen rijden. BK Pharma Logistics speelt hier op in en schaft een Volkswagen ID. Buzz aan. Met de inzet van deze elektrische bus zet BK Pharma Logistics de eerste stap om de CO2 uitstoot verder terug te brengen.

De Volkswagen ID. Buzz Cargo is volledig elektrisch met een WLTP actieradius van circa 424 kilometer en een accupakket van 77kWh. Daarnaast onderscheidt de ID. Buzz Cargo zich met een snellader van 170 kWh welke binnen 30 minuten van 5 tot 80 procent oplaadt.

Met de ID. Buzz Cargo kan BK Pharma Logistics voortaan elektrisch temperatuur gecontroleerde goederen bezorgen in de binnensteden. De bus is voorzien van een elektrische koelinstallatie met speciaal ontwikkeld 24-volt systeem, heeft elektrische luchtgordijnen ter voorkoming van grote temperatuurschommelingen, een verwarmingsoptie voor het bewaken van kritische temperaturen voor medicijnentransport en doorkoel mogelijkheid bij stilstand van de bus.

BK Pharma Logistics is gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerd  transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratorium industrie. Vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt het transport van farmaceutische en healthcare producten op een veilige en een op temperatuur gecontroleerde omgeving verzorgd. Sinds 2021 is BK Pharma Logistics onderdeel van de DPD Nederland.

Paul Bouwmeester, algemeen directeur BK Pharma Logistics: “Met de aanschaf van de Volkswagen ID. Buzz Cargo hebben we de eerste stap gemaakt richting onze duurzaamheidsambitie. We streven ernaar om volledig duurzaam en elektrisch onze goederen te vervoeren. Zodat we een positief verschil kunnen maken voor de mens, de planeet en de gemeenschappen waarin we actief zijn.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.