Nieuws

Het Amerikaanse Gilbarco Veeder-Root, onderdeel van Fortive Corporation, neemt een minderheidsaandeel in Tritium, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van gelijkstroomsnellaadoplossingen voor elektrische voertuigen.

Tritium is wereldwijd marktleider in van snelllaadoplossingen, actief in 26 landen. Het Europese hoofdkantoor is in Nederland gevestigd. Gilbarco Veeder-Root is leverancier van brandstofpompen voor tankstations.

Martin Gafinowitz, Senior Vice President van Fortive, verklaarde: “Onze samenwerking met Tritium is de logische volgende stap in onze lange geschiedenis van het evolueren van de Gilbarco Veeder-Root-bedrijfsportfolio om tegemoet te komen aan de toenemende behoeften van klanten. Deze investering biedt toegang tot een markt met een groeiende behoefte aan snel opladen, wat een van de belangrijkste obstakels is voor EV-aankopen.”

Gilbarco Veeder-Root gaat alle Tritium-oplossingen verkopen. Daartoe behoort ook het Veefil-PK high power charging (HPC) systeem, waarmee elektrische voertuigen in slechts vijf tot tien minuten op te laden zijn. Deze krachtige oplaadsystemen hebben een vloeistofgekoelde technologie en een aanzienlijk kleinere footprint dan andere HPC’s op de markt. Het koelsysteem zorgt voor minder slijtage van de interne onderdelen om een ​​optimale levensduur van de lader. Het partnership met Tritium biedt Gilbarco de mogelijkheid hun klanten hun aanbiedingenpakket uit te breiden met moderne oplaadstations.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.