Nieuws

Goeree-Overflakkee kiest voor Master Z.E.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een Renault Master Z.E. in gebruik genomen. Het volledig elektrisch aangedreven voertuig wordt ingezet als mobiel gemeentehuis. De gemeente ziet in de Renault Master Z.E. een oplossing voor het verder verduurzamen van haar wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Renault Trucks-bedrijfswagendealer Bluekens Truck en Bus Middelharnis.

“Op Goeree-Overflakkee staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In 2030 moet ons hele wagenpark 100 procent duurzaam zijn”, vertelt wagenparkbeheerder Hendrik van Hierden. “Daar hebben we al flinke stappen in gezet en de Renault Master Z.E. past naadloos in die ambitie: het voertuig is 100 procent elektrisch en stoot geen CO2 uit. Bovendien laten we hiermee aan onze inwoners zien dat we duurzaam rijden belangrijk vinden.”

De Renault Master Z.E. platformcabine is voorzien van Smartbox-opbouw. Bij de oriëntatie had de gemeente een aantal eisen. Van Hierden: “Naast duurzaam moest het voertuig geschikt zijn voor een opbouw met ruimte voor ten minste twee werkplekken. Met dit mobiele gemeentehuis bezoeken we alle dorpskernen op Goeree-Overflakkee om de dienstverlening dicht bij de burgers te brengen. In de GO-bus kunnen inwoners terecht met vragen, suggesties en meldingen over bijvoorbeeld de woon- en leefomgeving of openbare orde en veiligheid. Verder is het mogelijk om geboorte- en verhuisaangifte te doen en om een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs aan te vragen. Ook de aanschaf van dagdeelkaarten, diverse uittreksels en gezondheidsverklaringen voor een rijbewijs behoren tot de mogelijkheden.”

De Renault Master Z.E. van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft met deze opbouw een actieradius van 100 kilometer. “Dat is voor onze inzet ruim voldoende want de maximale afstand tussen het gemeentehuis en de verst weg gelegen kern is circa 40 kilometer”, vertelt Van Hierden. “Het voertuig is voorzien van een uitgebreid, standalone accupakket. Zo kunnen we 8 uur per dag gebruikmaken van bijvoorbeeld de airco, oplaadmogelijkheden voor de laptops, verlichting en de printer zonder dat dit ten koste gaat van de accu’s van het voertuig. We stellen hoge eisen aan de werkplek voor onze medewerkers en de ontvangst voor onze inwoners. Een goed binnenklimaat is dus van groot belang. Gebruikers kunnen de temperatuur in de opbouw zelf regelen. Bij de instap is ook rekening gehouden met mindervaliden. Verder is het voertuig met het oog op de veiligheid voorzien van een achteruitrijcamera.”

De medewerkers van de gemeente Goeree-Overflakkee gaan goed voorbereid op pad. Van Hierden: “Vooraf hebben we de gebruikers kennis laten maken met elektrisch rijden en heeft Bluekens een Renault Master Z.E. demo beschikbaar gesteld zodat chauffeurs alvast konden wennen. Dit beviel zeer goed. De Renault Master Z.E. past ook qua afmeting het beste bij onze inzet. De kernen zijn ook niet al te groot en dat geldt ook voor de locaties waar we de voertuigen stationeren in de wijken.”

De gemeente Goeree-Overflakkee laat de Renault Master Z.E., die is geleverd met een driejarig reparatie- en onderhoudscontract, servicen bij Bluekens Truck en Bus in Middelharnis. De configuratie kwam tot stand in nauw overleg met Bluekens Truck en Bus en Carrosserie Akkermans in Oud Gastel. “Die samenwerking hebben wij als heel plezierig ervaren”, zegt Van Hierden tot besluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.