Nieuws

Goupil showt G6 elektrische besteller aan de wereld

Op de vakbeurs Solutrans liet de Franse fabrikant Goupil alvast de G6 zien, een elektrische bestelauto die flink groter is dan alles wat Goupil tot nu toe maakte en pas in het vierde kwartaal van 2020 op de markt komt.

Goupil is in Nederland het meeste bekend van elektrische wagentjes voor bijvoorbeeld groenvoorziening. Online supermarkt Picnic rijdt er ook mee. De hoge wagentjes komen vaak wat instabiel over als ze volgeladen met boodschappen zijn.

Op de stand van carrosseriebouwer Palkit stond de Goupil G6 als stadsdistributiewagen, met een laadvermogen van 900 kg en een laadvolume van 9 kubieke meter. De G6 is duidelijk groter dan de andere modellen van Goupil. De G6 heeft een totaalgewicht van 2,6 ton  en kan zonder opbouw zelfs 1200 kg dragen. In de cabine is plek voor drie personen. De auto is 4,80 m lang, 1,70 m breed en 1,92 m hoog, nog altijd prima afmetingen voor in de binnenstad. De G6 is vanzelfspreken elektrisch en heeft naast een elektromotor accu’s ter grootte van 15 of 30 kWh. De actieradius zou rond de 100 km liggen. De topsnelheid is afgepast op 80 km/h.

Goupil wilde op Solutrans enkel de reacties testen op de G6 en het kreeg veel positieve geluiden te horen. Zeker de talrijke mogelijke uitvoeringen, bij Dalby stond ook nog een G6 met een haakarminstallatie, is interessant. Gezien de grootte en de aandrijflijn van de Goupil G6 zou hij weleens een directe concurrent van de Streetscooter kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.