Nieuws

Hyundai heeft de ST1 onthuld, een elektrische chassis-cabine voor de Koreaanse markt. Toch zou Europa deze ST1 weleens kunnen gaan zien. UPDATE: Hyundai heeft bevestigd dat de ST1 als Iveco naar Europa komt.

De ST1 zal naar verluidt worden aangeboden in drie configuraties, als gesloten bestelwagen, koelwagen en een chassis-cabine met een open platform waar een opbouw naar keuze op kan worden geplaatst.

De ST1 lijkt qua ontwerp veel op de Staria, die in ons land niet maar wel in België leverbaar is. Verdere details, zoals de grootte en het bereik van de accu, motorvermogen, de oplaadmogelijkheden en de laadcapaciteit zijn nog niet bekendgemaakt.

Verwacht de ST1 nog niet in Europa. “De ST1 is ontwikkeld voor de Koreaanse thuismarkt en details over de uitrol naar andere regio’s moeten nog worden bevestigd”, zegt Hyundai.

Toch denken wij dat de ST1 weleens sneller naar Europa zou kunnen komen dan iedereen denkt. Iveco en Hyundai willen een middelgrote elektrische chassis-cabine bestelauto presenteren op de beurs IAA Transportation, eind september. Dat maakten Iveco en Hyundai onlangs bekend.

UPDATE: Hyundai laat op vragen van Bestelauto weten: “De twee voertuigen delen hetzelfde voertuigplatform – Hyundai’s Global eLCV Platform, maar dan geoptimaliseerd voor de omstandigheden van elke markt. Gebouwd op hetzelfde voertuigplatform dat speciaal gemaakt is voor commerciële voertuigen met een GVW van 2,5 ton tot 3,5 ton, zal Hyundai de ST1 distribueren in Korea, terwijl Iveco Group zijn eLCV onder het Iveco-merk exclusief in Europa zal verkopen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.