Nieuws

De Hyunday Motor Group gaat in een versneld proces haar bedrijfswagens voorzien van elektrische aandrijflijnen. Het plan voorziet in elektrische aandrijving voor de hele range, tot aan de Xcient aan toe.

Dat heeft Hyundai bekend gemaakt bij monde van Mike Ziegler, directeur van de afdeling R&D voor bedrijfswagens bij Hyundai. Ziegler is afkomstig van Daimler Trucks en laat zich dus meteen al gelden.

Hyundai begint haar elektrificatieproces met het monteren van de elektrische aandrijflijn van de Kona personenauto in de Porter en Mighty, twee bedrijfsauto’s die niet op de Europese markt verkrijgbaar zijn. De elektrische Porter en Mighty zullen volgend jaar worden geïntroduceerd.

Ook de Xcient truck, in West-Europa wel eens gepresenteerd maar nog altijd niet te koop, krijgt een duurzame aandrijflijn, al wordt die pas gepresenteerd in 2022. De Xcient krijgt eveneens een elektrische aandrijflijn, maar dan wel gecombineerd met een brandstofcel. De toepassing van waterstof is volgens Hyundai nodig bij lange-afstandstransport.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.