Nieuws

Op de vakbeurs Solutrans werd eind vorig jaar aan Marcus Breitschwerdt de International Van of the Year 2022 award overhandigd voor de nieuwe Mercedes-Benz Citan. Afgelopen week werd dat nog eens dunnetjes overgedaan in Nieuwegein, waar Arjan Velthoven, hoofdredacteur Bestelauto en IVOTY-jurylid voor Nederland, een replica-award overhandigde aan Mark Horsten, salesmanager vans bij Mercedes-Benz Nederland.

Mark Horsten (links) heeft de IVOTY-award net aangepakt van Arjan Velthoven

Mercedes-Benz toonde zich in Lyon op Solutrans al blij met de award, en dat is in Nieuwegein bij de Nederlandse importeur niet anders. Mark Horsten: “We zijn natuurlijk ontzettend blij met de erkenning die spreekt uit de International Van of the Year Award. De jury is afkomstig een grote groep markten met een enorme diversiteit. Het zegt veel dat die allemaal aangeven dat de Citan een winnaar is als het gaat om kwaliteit, revelantie en inzetbaarheid.”

De IVOTY-titel is er een die Mercedes-Benz met trots mag voeren, want de nieuwe Citan is in alles een echte Mercedes. Zoals we eerder al schreven heeft Mercedes-Benz vanaf het begin met Renault samen gewerkt aan de nieuwe bestelauto. Dat heeft geleid tot een sterk product voor beide merken, maar zowel de Citan als de Kangoo zijn elk voldoende onderscheidend.

Ook de dealers kunnen aan de slag met de award. “De IVOTY-titel is een salestool, een extra verkoopargument waar klanten gevoelig voor zijn. We zetten de award-logo’s ook echt in bij dealercampagnes. Het is voor hen ook een opsteker na een tijd waarin de showroom af en toe dicht moest blijven. Met de IVOTY-award kunnen de dealers nu extra gas geven”, aldus Horsten

De Citan deed het altijd al goed in Nederland, met meer dan 750 verkochte exemplaren afgelopen jaar.  Horsten: “Ik ga voor dit jaar geen voorspelling doen, maar met de nieuwe Citan moeten we het succes van het vorige model zeker kunnen overtreffen. En het mooie is: de verhaallijn gaat dit jaar door. Want naast de Citan met verbrandingsmotor komt er later dit jaar ook de eCitan, met geheel elektrische aandrijving.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.