Nieuws

J. Veldhuizen is stratenmaker op ZE

Aannemersbedrijf J. Veldhuizen uit Westbroek heeft duurzaamheid ook in het wagenpark doorgevoerd met een nieuwe, volledig elektrische Toyota Proace. Deze bestelauto wordt ingezet in combinatie met een lichtgewicht aanhangwagen van Veldhuizen Wagenbouw, met daarop een eveneens elektrische Knikmops. Om dat mogelijk te maken verruimde Veldhuizen Wagenbouw het trekgewicht van de Toyota Proace naar 3.125 kilo.

Aannemingsbedrijf J. Veldhuizen richt zich op bestratingswerkzaamheden als onderaannemer van wegenbouwers en groenvoorzieners. Steeds vaker wordt er in aanbestedingen geëist dat er ‘zero emissie’’ gewerkt moet worden en daarvoor heeft het bedrijf onder meer geïnvesteerd in elektrische machines zoals trilplaten en een Knikmops E 130 mini shovel. Voor het vervoer van die machines bood naamgenoot, maar geen familie, Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan een praktische oplossing in de vorm van het aanpassen van een volledig elektrische Toyota Proace bestelwagen.

De Toyota Proace heeft af fabriek een actieradius van 220 kilometer en een maximaal aanhangwagengewicht van 1000 kilo. Om de bestelautogeschikt te maken voor de inzet met een zwaardere aanhangwagen werd er een nieuwe trekhaak ontwikkeld, die is goedgekeurd voor 3.125 kilogram. De zwaardere inzet heeft uiteraard consequenties voor de actieradius, maar aangezien aannemingsbedrijf J. Veldhuizen werkt in een straal van 75 kilometer is dat geen probleem.

De lichtgewicht tandemas aanhangwagen werd speciaal voor dit doel ontwikkeld. Met een eigen gewicht van slechts 530 kilo resteert er een netto laadvermogen van 2.600 kg. De volledig elektrische Knikmops 130E weegt 1.900 kilo, waardoor er voldoende laadvermogen overblijft voor gereedschappen, palletvorken, een stenenklem en een elektrische stamper. De aanhangwagen is uitgevoerd met in de breedte verstelbare oprijplaten waardoor deze voor meerdere machines geschikt is. Door de afgeschuinde vloer aan de achterzijde is de oprijhoek optimaal voor zelf rijdende machines.

Naast de elektrische Toyota en de E-Knikmops heeft J. Veldhuizen ook een volledig elektrische 17,5 tons mobiele kraan besteld. Daarmee breidt het bedrijf de zero emissie services nog verder uit voor klanten die bereid zijn om wat extra te betalen voor duurzame oplossingen voor bestratingswerken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.