Nieuws

Kia kijkt ook naar elektrische bestelauto’s

Kia heeft dinsdag tijdens haar CEO Investor Day een inkijkje gegeven in haar toekomstige activiteiten. Die houden ook elektrische bedrijfswagens in, zo vertelde Ho Sung Song, President en CEO van Kia Corporation.

Met de transformatie van Kia wil het merk een breder portfolio ontwikkelen en het hele mobiliteitsecosysteem opnieuw definiëren. De eerste grote stap is de overgang van interne verbrandingsmotoren (ICE) naar elektrische aandrijvingen. De bijgewerkte ‘Plan S’-strategie wordt ondersteund door drie kernpijlers: de versnelde overgang naar elektrische auto’s (EV’s), het introduceren van een line-up van Purpose Built Vehicles (PBV’s) en het uitbreiden van toekomstige mobiliteitsdiensten.

Naar verwachting zijn de milieuvriendelijke modellen zoals EV’s, HEV’s en PHEV’s in 2030 verantwoordelijk voor 40 procent van alle verkopen van Kia, met een jaarlijkse verkoopdoelstelling van 1,6 miljoen eenheden. Als onderdeel hiervan streeft Kia ernaar de verkoop van volledig elektrische auto’s te laten groeien tot 880.000 eenheden en wil het in 2030 wereldwijd leider zijn op dat gebied.

Kia zal zijn eerste Purpose Built Vehicle (PBV) in 2022 onthullen, waarna meer modellen volgen op basis van de marktbehoeften. Het merk streeft naar een jaarlijkse verkoop van 1 miljoen eenheden tegen 2030 en heeft de ambitie om wereldleider te worden in dit segment. Daartoe ontwikkelt Kia een brede line-up van op maat gemaakte voertuigen op basis van zijn speciaal ontworpen skateboardplatforms waarop ook elektrische bedrijfswagens kunnen worden geproduceerd.

Kia wil de PBV-activiteiten verder uitbreiden door middel van open innovatie en samen te werken met andere bedrijven om zowel kleine als grote platforms te ontwikkelen voor onbemande bezorg- en e-commerce-diensten. Kia gaat ook in eigen beheer schaalbare platforms en technologieën ontwikkelen, aangezien het merk verwacht dat de vraag naar deze diensten wereldwijd zal toenemen.

Vorig jaar al maakte Kia samen met Hyundai bekend in samenwerking met Arrival te werken aan een elektrische bestelauto. Ook in Nederland denkt Kia mee als het gaat om bestelauto’s. Zo bouwde het een Kia e-Soul om tot bestelauto.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.