Nieuws

Een aangename temperatuur in je elektrische bestelauto’s kost fikse accucapaciteit en dus beschikbare kilometers. StreetScooter monteert in haar Work XL elektrische bestelauto’s elektrische of ethanol verwarming van Eberspaecher.

Afhankelijk van de vereisten is de elektrische Work XL uitgerust met elektromotoren en lithium-ionbatterijen met verschillende prestatieniveaus. Voor de versie met een dubbel batterijpakket en dus een grotere batterijcapaciteit wordt een elektrische hoogspanningsverwarming van Eberspaecher (rechts) gebruikt. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor hybride en elektrische voertuigen en maakt indruk met zijn betrouwbare, intrinsiek veilige verwarming met behulp van PTC-technologie. Eberspaecher heeft al ongeveer 1,5 miljoen hoogspanningsverwarmers geproduceerd voor gebruik in elektrische en hybride voertuigen. De productie van de complexe PTC-kachels begon in 2010 in Herxheim in Zuidwest-Duitsland. Sinds 2018 worden ze ook vervaardigd in de Chinese stad Tianjin.

De Work XL-variant met een lagere batterijcapaciteit is uitgerust met een Eberspaecher ethanolverwarmer (2 kW) op basis van de Airtronic 2 luchtverwarmer. Het is een ecologische oplossing die geen invloed heeft op het elektrische bereik van e-voertuigen. Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde het in Esslingen gevestigde bedrijf een nieuwe generatie van de ethanolverwarming; de regeleenheid en de tank zijn volledig herzien. Het leveren van klimaatneutrale verwarming is niets nieuws voor Eberspaecher: al in 2011 werd de eerste ethanolverwarmer op de markt geïntroduceerd. Het biedt ook al aangename temperaturen in het vorige StreetScooter Work XL-model.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.