Nieuws

High-tech bedrijf Lightyear zet twee research voertuigen met geïntegreerde solar technologie op de weg. Een daarvan is een Volkswagen Crafter. Hiermee bereidt het bedrijf zich voor op de productie van Lightyears’ exclusive series, verwacht eind 2021. Met deze twee rijdende voertuigen, bereikt Lightyear een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van haar kenmerkende solar technologie.

Lightyear zet de volgende stappen in de ontwikkeling van de Lightyear One. Twee research voertuigen met haar solar technologie zijn deze week op de weg gezet. Het high-tech bedrijf heeft haar solar technologie toegepast op een Volkswagen Crafter en een zonnedak geïntegreerd in een Tesla Model 3. Deze twee research voertuigen, genummerd 005 en 006, zijn de nieuwste ontwikkelingen in een hele reeks van research voertuigen. De voertuigen kunnen gezien worden in de omgeving van het hoofdkantoor van Lightyear in Helmond en op de Nederlandse wegen.

Deze research voertuigen zullen de toegevoegde waarde valideren van een geïntegreerd zonnedak op elektrische auto’s. Terwijl ze rondrijden wordt de energieopbrengst gemeten. Bovendien bieden de voertuigen aanvullend inzicht in de impact van vibratie, schokken en waterdichtheid. De testen zijn van cruciaal belang om een veilig, betrouwbaar en duurzaam solar systeem verder te ontwikkelen voor de Lightyear One.

Op basis van de opgedane kennis gedurende de World Solar Challenges heeft Lightyear de solar technologie doorontwikkeld. Het design heeft drie hoofdpunten: maximale benutting van het dakoppervlak, de levensduur & de veiligheid van het systeem; allemaal naadloos & esthetisch geïntegreerd. Door gebruik te maken van SunPower Maxeon-zonnecellen en een DSM conductive back sheet, heeft Lightyear de zonne-opbrengst gemaximaliseerd. Zelfs wanneer een auto half in de schaduw staat.

De combinatie van vooruitstrevende  technologie en esthetische vormgeving is een kenmerkend voor Lightyears ontwerpfilosofie.

In de afgelopen maanden heeft Lightyear verschillende mijlpalen bereikt in de ontwikkeling van haar solar technologie, waaronder recentelijk aangekondigd joint development agreement met DSM. In het kader van deze overeenkomst werken de bedrijven samen aan de ontwikkeling van een snelgroeiende business case voor de solar vehicle market.

Lightyear werkt ook nauw samen met leasebedrijven LeasePlan en Mijndomein. Dankzij deze samenwerking kan de innovatie van Lightyear toegankelijk worden gemaakt voor een brede zakelijke doelgroep. LeasePlan en Mijndomein werken samen met Lightyear op het gebied van duurzame mobiliteit en in de ambitie om de transitie naar schone mobiliteit te versnellen.

De Tesla Model 3 (006) werd gefaciliteerd door de samenwerking tussen deze vier bedrijven en is het eerste pilot project dat wordt gerealiseerd in het kader van de Joint Development Agreement die is ondertekend tussen Lightyear en DSM.

Eind 2020 verwacht Lightyear haar zevende onderzoeksvoertuig genummerd 007 uit te brengen. Dit zevende onderzoeksvoertuig is volledig gebouwd op het efficiënte zonneauto platform van Lightyear. Dit voertuig moet het volledige potentieel laten zien van de kerntechnologieën van Lightyear: solar, batterij management systeem, in-wheel motoren en inverters. Dit om auto’s uiteindelijk volledig te kunnen laten rijden op zonne-energie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.