Nieuws

Loven in elektrische bedrijfsauto’s

De Loven Groep uit Helmond/Heerlen gaat als eerste dealer in Zuid-Nederland bedrijfsauto’s met een elektromotor op de markt brengen. Het betreft voertuigen van de Britse firma Smith en het Amerikaanse Miles.

De elektrische voertuigen van Miles zijn volgens Loven vooral geschikt voor het werkverkeer met lage snelheid. De krachtigere auto’s uit de Smith-lijn staan garant voor hogere laadvermogens en een actieradius tot 250 km. Zo heeft Loven de Smith Newton, de eerste elektrische bedrijfswagen met een laadvermogen tot 7.400 kg. De Britse fabrikant koopt overigens bestaande chassis van grote autofabrikanten in om daar de eigen elektromotoren en de techniek van de traploze transmissie in te bouwen. Hierdoor zijn de voertuigen volgens Loven ook nog eens relatief aantrekkelijk geprijsd.

De stap van de Loven Groep is naast de gunstige toekomstperspectieven mede ingegeven door de toenemende vraag naar elektrische bedrijfsauto’s. Zo ging de gemeente Den Haag al overstag en schafte zij zes Miles voertuigen voor haar plantsoenendienst aan; op Schiphol wordt met Miles voertuigen proef gereden. Alle voortekenen wijzen erop dat ook het bedrijfsleven in Zuid-Nederland klaar is voor de elektrische bedrijfsauto. Zo test postgigant TNT momenteel in Eindhoven de Smith Edison, een elektrisch aangedreven 3.5t voertuig.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.