Nieuws

Lupa, nieuwe EV-besteller uit Spanje

De nieuwe elektrische bestelauto’s schieten momenteel als paddestoelen uit de grond. Het jongste initiatief heet Lupa en komt uit Spanje. De E66 bestelauto komt op zijn vroegst in 2022 op de markt.

Lupa is nog bijzonder jong en komt uit Barcelona. De start-up is in handen van Carlos Alvarez. Lupa kondigt meteen al drie auto’s aan: twee personenauto’s (de E26 en de E137) en een bestelauto. Allemaal voorzien van een elektrische aandrijving.

Over hoe de E66 eruit gaat zien is nog niets bekend, technische specificaties zijn er al wel. De elektromotor is goed voor 140 pk, het batterijpakket is 50 kWh groot. Dat is goed voor een topsnelheid van 150 km/h en een actieradius van meer dan 350 km. De accu’s zijn in 25 minuten weer naar 80 procent te laden.

Voor de bestelauto is er verder nog niets bekend, hij komt op zijn vroegst in 2022 op de markt. Bij de E26 personenauto zien we een interessante prijsstelling van 17.000 euro. Dat is inclusief accupakket. Exclusief accu’s kopen kan ook: dan ben je 9.400 euro kwijt. Interessant wordt om te zien wat de E66 zal gaan kosten. Een prijs onder de 20.000 euro zou baanbrekend zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.