Nieuws

De Mercedes-Benz eSprinter gaat eindelijk in de verkoop. De volledig elektrische Sprinter is vanaf nu te bestellen vanaf 53.990 euro en wordt eind dit jaar geleverd.

De eSprinter is de tweede volledig elektrische Mercedes-Benz bestelauto, na de eVito. Bij de marktintroductie wordt de eSprinter leverbaar in een gesloten bestelwagen-uitvoering met verhoogd dak in de vermogensklasse tot 3,5 ton. De elektrische aandrijflijn stuurt het vermogen naar de voorwielen en levert – net als de diesel basisuitvoering – 85 kW en een maximumkoppel van 300 Newtonmeter.

Wat batterijcapaciteit betreft biedt de eSprinter keuze uit twee varianten, voor uiteenlopende gebruiksdoeleinden. De nadruk ligt daarbij ofwel op een grote actieradius dan wel op een hoger laadvermogen. Standaard beschikt de eSprinter over een netto batterijcapaciteit van 35 kWh (41 kWh bruto), goed voor een actieradius van 120 kilometer en een maximaal laadvermogen van 1.045 kg. Dit laadvermogen ligt nagenoeg op hetzelfde niveau als dat van de conventioneel aangedreven Sprinters. Optioneel is een extra hoogvoltaccu beschikbaar waardoor de totale capaciteit 47 kWh bedraagt met een rijbereik tot 168 kilometer. Het maximaal laadvermogen is dan 891 kg. In beide gevallen meet het laadvolume 11 m3, waarbij de laadruimte maximaal te benutten is, aangezien de batterijen onder de laadvloer zijn ondergebracht. Er is een geïntegreerde snellaadfunctie inbegrepen, waarmee het batterijpakket in ongeveer 25 minuten is op te laden van 10 naar 80 procent. De topsnelheid is eveneens instelbaar op basis van de inzet, tot een maximum van 80, 100 of 120 km/u.

Bestelauto reed in de zomer van 2018 al voor de eerste keer met de eSprinter

Met de eSprinter zijn gebruikers standaard helemaal connected, omdat deze elektrisch aangedreven uitvoering standaard wordt voorzien van een connectiviteitsmodule. Daarmee zijn de vele voordelen van het gedigitaliseerde eVan Management nu ook voor eSprinter-kopers beschikbaar. Een voorbeeld is de Mercedes PRO connectdienst ‘Remote Charge Management’, die belangrijke informatie over het laadproces van de eSprinter inzichtelijk maakt (waaronder de laadstatus en het einde van het laadproces). Daarnaast kan de temperatuurregeling van de auto voor vertrek geactiveerd worden, zodat het interieur bij vertrek al een aangename temperatuur heeft, zonder dat daardoor de actieradius van de auto negatief wordt beïnvloed.

De Mercedes-Benz eSprinter is per direct te bestellen bij de Nederlandse Mercedes-Benz Van Procenters en is daar leverbaar vanaf eind 2020. Prijzen beginnen bij 53.990 euro excl. BTW. Inbegrepen is vier jaar onderhoud, evenals een garantie op het batterijpakket gedurende een periode van 160.000 kilometer of acht jaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.