Nieuws

Mercedes-Benz stuurt eSprinter de kou in

Mercedes-Benz Vans heeft de eerste succesvolle koudetests met de volgende generatie van de eSprinter gehouden. Na iets meer dan de helft van de testperiode, die verscheidene weken duurde, bleek het voertuig volledig winterbestendig te zijn, zelfs in de meest veeleisende testcycli.

De productie van de vernieuwde eSprinter zal in de tweede helft van 2023 in Charleston (South Carolina, VS) van start gaan, vervolgens in Düsseldorf en in Ludwigsfelde worden opgestart, met telkens een CO2-neutrale productie. De fabrikant investeert ongeveer 350 miljoen euro in de ontwikkeling van de nieuwe elektrische modellen, en ongeveer 50 miljoen euro zal worden geïnvesteerd in elk van de drie fabrieken.

De eisen voor de volgende generatie eSprinter zijn vastgesteld in samenwerking met klanten, bijvoorbeeld uit de CEP-sector (koeriers-, expres- en pakketdiensten), en met carrosseriefabrikanten. Met drie accu’s en talrijke carrosserievarianten, van gesloten bestelauto’s tot chassis-cabines, moet de volgende generatie eSprinter nieuwe klantensegmenten aanboren en ook succes boeken op markten zoals de VS en Canada. Het bereik zal meer dan verdubbelen in vergelijking met het huidige model, afhankelijk van de configuratie, belooft Mercedes-Benz Vans.

Stuttgart is overtuigd van de ecologische en economische voordelen van batterij-elektrische bestelwagens. Bij het huidige model kunnen carrosseriebouwers en klanten kiezen uit vier batterij-elektrische bestelwagens: de eSprinter, de eVito bestelwagen, de eVito Tourer en de EQV. Ook aangekondigd voor 2022 zijn de nieuwe eCitan en de technisch identieke, wat sjiekere T-Klasse.

Op middellange termijn heeft de fabrikant een volledig nieuw platform voor elektrische bestelwagens aangekondigd voor wat dan de derde generatie van elektrische bestelwagens zal zijn. De eerste modellen van de zogenaamde VAN.EA moeten vanaf het midden van het decennium op de markt komen. Tegen het einde van het decennium wil het merk met de ster klaar zijn om volledig elektrisch te gaan, “waar de marktomstandigheden het toelaten”, zo waarschuwt het. Vanaf 2025 moeten alle nieuwe voertuigarchitecturen van Mercedes-Benz Vans uitsluitend elektrisch zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.