Nieuws

Mercedes-Benz zet streep door X-Klasse

1

Mercedes-Benz stopt aan het einde van de maand mei met de productie van de X-Klasse pick-up. Dat heeft de autofabrikant bevestigd tegenover Bestelauto.

De X-Klasse werd eind 2017 op de markt gebracht als pick-up voor de wereldmarkt. De productie vond allereerst plaats in Barcelona, in de Nissan-fabriek in Spanje. De X-Klasse is technisch gelijk aan de Nissan Navara en Renault Alaskan.

Mercedes-Benz was van plan om de X-Klasse ook te gaan bouwen in Cordoba, Argentinië en met de X-Klasse de belangrijke Zuid-Amerikaanse markt te veroveren. Vorig jaar ging dat plan toch niet door. Er hing een stevig prijskaartje aan de X-Klasse, die in Zuid-Amerika zich toch vooral moest bewijzen als werkpaard en niet als chique pick-up. Na dat besluit gonste het van de geruchten dat Mercedes-Benz de X-Klasse helemaal zou schrappen.  

Mercedes-Benz geeft officieel geen reden af om de X-Klasse uit het gamma te halen, maar de verkoopcijfers (ca. 9.000 stuks in heel Europa vorig jaar, 15.000 wereldwijd en een schamele 26 stuks in Nederland) waren blijkbaar niet genoeg om de pick-up in leven te houden. Mercedes-Benz benadrukt dat eigenaren van een X-Klasse gedurende de levensduur van hun voertuig kunnen rekenen op onderhoud en service.

De X-Klasse mag dan geen succes zijn geweest, Bestelauto oogde er tijdens testen altijd veel bekijks mee. Ook de prestaties van de X-Klasse waren niet ondermaats. Mercedes-Benz Nederland bracht vorig jaar nog een speciale verlengde, BPM-vrije versie van de dubbele cabine uitvoering van de X-Klasse op de markt.

1 reactie op “Mercedes-Benz zet streep door X-Klasse

  1. Henri Wolbrink schreef:

    Hoorde dat de laatste 125 die in Barcelona gebouwd zijn bij Nissan. En betaald door Mercedes. Direct naar de sloop zijn gegaan. Om 10 jaar onderdelen garantie plicht te voorkomen. 90 stuks hadden nieuwe motor type van renault.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.