Nieuws

Nieuwe elektrische cityvan uit Londen

De London EV Company (LEVC) is naar de IAA in Frankfurt gekomen met een nieuwe elektrische cityvan, gebaseerd op de elektrische TX Taxi van LEVC. Het gaat nog om een preview, de echte marktintroductie is in 2020.

De LEVC van is ontworpen om aan de snel stijgende Europese vraag naar groen, geëlektrificeerd commercieel transport te voldoen. De bestelbus is gebaseerd op dezelfde bouw en bewezen e-City range extender-technologie als LEVC’s TX Taxi, waarvan er nu 2500 zijn verkocht. Dat betekent dat ook de LEVC Van een bereik heeft van 129 km en op basis van hybridetechniek (benzine en EV) 607 km.

LEVC richt zich op mensen die dagelijks ongeveer 161 km (100 mijl) afleggen en biedt ‘distributie tot aan de deur’ – niet alleen last mile – voor de link tussen depots buiten de stad en stadscentra. Daar is een emissievrije bestelauto op zijn plek, denkt LEVC.

LEVC CEO Joerg Hofmann zei: “Het toekomstige stadsvervoer verandert al snel en we hebben gouden kansen om iets nieuws en disruptive op deze markt te brengen. Er is een enorme vraag naar een middelgrote bestelwagen met nulemissie en onze LCV is de perfecte oplossing voor deze groene logistieke trend. Deze nieuwe bestelwagen is duurzaam, betrouwbaar, efficiënt, kostenbesparend en van hoge kwaliteit. Ons doel is om de Europese leider te zijn in groene oplossingen voor commerciële mobiliteit.”

Volledige details van de LCV zullen dichter bij de officiële lancering in 2020 worden onthuld, maar LEVC kan onthullen dat het best-in-class TCO nastreeft, dankzij besparingen op brandstof en onderhoud ten opzichte van conventionele bestelauto’s met een diesel- of benzinemotor.
LEVC produceert ’s werelds enige speciaal gebouwde, uitgebreide elektrische taxi. Sinds 2014 heeft moederbedrijf GEELY 500 miljoen Britse ponden geïnvesteerd in een productiefaciliteit in Ansty, Coventry, waar de nieuwe LCV naast de TX wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.