Nieuws

Nieuwe generatie L-BOXX bij Sortimo

Nieuwe generatie L-BOXX bij Sortimo

Sortimo lanceert een nieuwe generatie binnen haar gekende L-BOXX productfamilie. De ‘G’ die elke L-BOXX voortaan aan zijn naam toevoegt, kenmerkt het nieuwe ontwerp in de trendkleur cool grey. Naast de nieuwe kleur krijgen de L-BOXX 102 en L-BOXX 136 een nieuwe vormgeving en extra functionaliteiten, wat wordt aangegeven door de ‘G4’ in de benaming. Beide boxen vallen op door hun vereenvoudigde handling, wat resulteert in tijdbesparing en dus verbeterde rentabiliteit, bij een tegelijkertijd lagere prijs. De L-BOXXen zijn compatibel met elkaar én met de andere Sortimo-systemen.

De nieuwe generatie L-BOXX is vanaf 2 mei 2018 exclusief via de Sortimo-verkoopkanalen verkrijgbaar. Van 6 tot 9 februari zijn de eerste nieuwe L-BOXXen echter al te zien op de VSK 2018, Sortimo-stand 09.A091.

Nieuwe generatie L-BOXX bij Sortimo

De L-BOXX 102 G4 en L-BOXX 136 G4 hebben meer functionaliteiten om een nog grotere meerwaarde te creëren. Ook de vormgeving werd geoptimaliseerd. De gladde, afgeronde bovenkant van de L-BOXX G4 voorkomt dat vuil zich gaat afzetten op het oppervlak en is ook makkelijker schoon te maken.

Een van de functionaliteiten voor een vereenvoudigde handling is het gepatenteerde kliksysteem. Het bevindt zich bij deze L-BOXXen direct onder het deksel, waardoor een L-BOXX G4 ook geopend kan worden wanneer hij gelinkt is aan meerdere BOXXen. Zo heeft de gebruiker ook wanneer de boxen aan elkaar geklikt zijn, toegang tot de volledige inhoud. Dankzij het nieuwe klikmechanisme kunnen de L-BOXXen G4 in enkele seconden met één hand verbonden en gescheiden worden. De ergonomische draaggrepen aan het deksel en aan de voorzijde zorgen voor een aangenaam draagcomfort. De geoptimaliseerde insluitfunctie voorkomt dat de draaggreep omhoog klapt. Ook een overkoepelende diefstalbeveiliging  – met stalen kabel of slot –  behoort tot de mogelijkheden. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar spaart de gebruiker tijd omdat niet langer elke BOXX apart afgesloten moet worden.

De aangepaste vorm resulteert bij dezelfde buitenafmetingen toch in een grotere binnenruimte. De L-BOXX G4 biedt dan ook opslagplaats voor het transporteren van gereedschap, machines en werkmateriaal. Bovendien is het gewicht verlaagd: de L-BOXX 102 G4 weegt 1,72 kg (voorheen 2,1 kg) en de L-BOXX 136 G4 weegt 1,78 kg (voorheen 2,27 kg).

Nieuw is dat nu ook de L-BOXX 136 G4  – naast de L-BOXX 102 G4 –  op de bodem een geïntegreerd inzetbakjes raster heeft zodat kleine onderdelen perfect getransporteerd kunnen worden. Door het aanbrengen van extra bevestigingspunten in het deksel kunnen werktuigkaarten bevestigd worden die van de L-BOXX G4 een handige gereedschapskoffer maken. De rubberen lussen en tassen voor de werktuigkaarten bieden optimale opbergmogelijkheden voor handgereedschap zoals schroevendraaiers en tangen. Zo zijn alle werktuigen altijd binnen handbereik en ziet men meteen of de koffer nog volledig is.

De L-BOXX G4 is niet alleen compatibel met de vorige generatie L-BOXX en met alle L-BOXXen G, maar ook met WorkMo en met alle Sortimo voertuiginrichtingen. De nieuwe boxen zijn optimaal afgestemd op een flexibel gebruik en integratie in de voertuiginrichting en bieden zelfs extra mogelijkheden voor individueel  organiseren van kleine onderdelen in inzetbakjes.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.