Nieuws

Nieuwe Kia Niro ook als EV Cargo

Kia lanceert het tweede Cargo-model in de line-up. Naast de bestelauto-uitvoering van de e-Soul, die gezien kan worden als eerste voorloper op de Purpose Built Vehicles van Kia, is nu ook de Niro EV als Cargo leverbaar. Met beide, elektrische Cargo-modellen biedt het merk praktische én emissievrij rijdende bestelauto’s voor een breed aantal transportbehoeften. 

Het geheim van de Cargo-modellen van Kia is de slimme conversiekit, waarmee de Niro EV en e-Soul, in samenwerking met de specialisten van Veth Automotive, worden omgetoverd tot veelzijdige bestellers. En weer terug, als dat gewenst is. De flexibele ombouwkit is niet alleen efficiënt en handig, maar heeft ook een positief effect op restwaarde.

Twee verschillende Cargokits

Kia levert twee varianten van de Cargo-conversiekit. De Basiskit bevat een aluminium gecoate laadvloer, een stevig metalen scheidingsrek en twee sjorogen. De Prokit voegt hier 4 extra sjorogen en opbergvakken onder de laadvloer en tussen de voorstoelen aan toe. Een ander groot voordeel van de Cargo-conversiekit is dat niet alleen nieuw bestelde modellen ermee kunnen worden uitgerust, maar ook voorraadmodellen of gebruikte exemplaren.

De adviesprijs van de basiskit is  1.990 euro en die van de Prokit 2.680 euro. Voor beide kits geldt een garantietermijn van 2 jaar. Indien gewenst zijn er verschillende maatwerkoplossingen en purpose-built inrichtingen verkrijgbaar.

De Niro EV Cargo is prima te gebruiken voor het emissievrij rondbrengen van bijvoorbeeld pakketjes, pizza’s, bloemen of boodschappen. De elektrische besteller van Kia heeft een 64,8kWh accu en een bereik van liefst 460 km (WLTP). Met een beschikbaar vermogen van 150 kW en een maximumkoppel van 255 Nm kunnen ondernemers zich onder alle omstandigheden moeiteloos en geraffineerd door elke milieuzone voortbewegen. Om kostbare tijd te besparen, kan de Niro EV Cargo onder optimale omstandigheden aan een snellader in slechts 43 minuten van 10-80 procent worden opgeladen.

Met de Cargo-modellen van Kia kunnen ondernemers volgens Kia niet alleen duurzaam, maar ook volledig ontzorgd aan het werk. Met Kia Charge hebben Kia-rijders eenvoudig toegang tot een Europees netwerk van inmiddels zo’n 400.000 oplaadpunten waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald. Naast deze aantrekkelijke en gemakkelijke laadservice, maakt Kia Nederland ook verschillende laadoplossingen voor thuis of op kantoor mogelijk.

De diensten en functies van Kia Connect maken het rondbrengen van pakketjes daarnaast ongekend gemakkelijk en intuïtief. Een mooi voorbeeld van de complete reeks aan connected services is de functie ‘Online Navigation’, dat gebruikmaakt van historische én real time verkeersdata uit de cloud om drukte in het verkeer nauwkeuriger te voorspellen. En met ‘Last Mile Navigation’ kan met een smartphone (via Google Maps of augmented reality navigatie) naar de eindbestemming worden genavigeerd als de besteller op een laad- en losplek staat geparkeerd.

De Niro EV Cargo is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, variërend van de complete DynamicLine tot de zeer luxe ExecutiveLine. De nieuwste Cargo van Kia is al te bestellen vanaf 38.230 euro. Net als elke andere Kia wordt ook de nieuwe Niro EV Cargo geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.