Nieuws

Nissan Townstar EV ook in NL

We wisten eigenlijk niet dat het nog geen uitgemaakte zaak was, maar Nissan Nederland maakt nu bekend dat de Townstar Electric Van (EV) ook in ons land leverbaar is.

Bestelauto reed in de zomer van vorig jaar al uitgebreid met de Townstar EV en kon toen ook al melden dat enkel de elektrische versie van de Townstar in ons land leverbaar zou worden.

De Townstar EV is leverbaar in twee lengtes en met -afhankelijk van de gekozen uitvoering – een laadvermogen van 612 tot 788 kg en een toegelaten aanhangergewicht tot 1.500 kg. De laadruimte van de Townstar EV heeft een inhoud van 3,3 (L1) of 4,3 m3 (L2).

De Townstar EV is voorzien van een geheel elektrische aandrijflijn die is uitgerust met een intelligent energiemanagementsysteem en temperatuurregeling voor de batterij. Het accupakket is 45 kWh groot, de elektromotor levert 90 kW en 245 Nm. De actieradius bedraagt maximaal 300 kilomter (WLTP).

De Nissan Townstar is in veel hetzelfde als de Renault Kangoo E-Tech Electric. Hij onderscheidt zich met rijhulpsysteem ProPilot Assist. Deze technologie, in combinatie met Nissans Intelligent Around View Monitor (AVM), biedt de bestuurder extra assistentie. Een warmtepomp die de warmte van de batterij naar het interieur voert, verhoogt zowel de efficiëntie als de behaaglijkheid in het interieur bij lage buitentemperaturen.

Bijzonder is ook de garantie. Elke bestelauto van Nissan heeft een garantie van 5 jaar of 160.000 km. Voor de Townstar EV biedt Nissan ook een garantie van 8 jaar op de batterijstatus tot 70 procent van een nieuwe.

De prijslijsten van de Nissan Townstar EV zijn inmiddels beschikbaar. De prijzen beginnen bij 29.990 euro.

Bekijk hieronder de rij-impressie die TTMtv met de Townstar EV maakte en te horen waarom je voor de Townstar moet kiezen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.