Nieuws

De gemeente Amsterdam gaat op tijdelijke basis alle ontheffingen voor zero-emissiezones van de 28 gemeenten met zo’n emissievrijgebied behandelen. Dit omdat het beloofde Centraal Loket van het RDW niet op 1 juli 2024 gereed is.

Het RDW zou uiterlijk 1 juli 2024 een Centraal Loket openen dat namens Gemeenten ontheffingen gaat verlenen voor de nul-emissiezones, beheerd en uitgevoerd door de RDW. Omdat de RDW nog niet operationeel is op 1 juli 2024, hebben de G4-gemeenten afgesproken vanaf 1 juli 2024 in onderlinge samenwerking het ‘Centraal Loket 1.0’ in te richten en open te stellen voor het behandelen en verlenen van ontheffingsaanvragen in mandaat voor de gemeenten die een zero-emissiezone invoeren.

Hoe de werking van het Amsterdamse loket in de praktijk gaat is afwachten, want Amsterdam moet dan handelen in mandaat van andere gemeenten. Interessant is overigens dat Amsterdam in een brief ook de leges, de aanvraagkosten, voor de ontheffingen bekend heeft gemaakt. Die variëren van 30 tot 250 euro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.