Nieuws

Peugeot en Total samen in accuproductie

Automotive Cell Company is de naam van een nieuwe joint-venture van Peugeot en Total die tot doel heeft in 2030 jaarlijks accu’s voor 1 miljoen elektrische voertuigen te produceren. Dat heeft Total CEO Patrick Pouyanne donderdag gezegd tegen persbureau Reuters.

“Dat is ongeveer 10 tot 15 procent van de markt en vergt 5 miljard euro (5,5 miljard dollar) aan investeringen. Het is een belangrijke stap”, zei Pouyanne bij de lancering van een proeflijn voor het project in Zuidwest-Frankrijk.

Automotive Cell Company (ACC), wordt gesteund door de Franse en Duitse regeringen en de Europese Unie, nodig als dat is om de Aziatische dominantie op accugebied enig tegengas te bieden.

In december keurde de Europese Commissie 3,2 miljard euro aan staatssteun van zeven landen goed voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten in de accusector, waaronder het Total-PSA-project. Het project zal tijdens de ontwikkelingsfase 1,3 miljard euro aan overheidssteun ontvangen, aldus Total.

“We moeten snel handelen. Onze klanten vragen om elektrische accu’s mdat Europa dat eist. We moeten de industriële fase starten om de batterijen te produceren tegen 2023/2024 in Frankrijk en Duitsland met Opel”, voegde Pouyanne eraan toe.

De eerste fase zal de investeringsbeslissing voor een grootschalige productie-eenheid van 8 gigawattuur (GWh) op gang brengen, die later tot 24 GWh zal worden opgevoerd. Een tweede productie-eenheid van gelijke capaciteit zal in Duitsland worden gebouwd, waardoor de gecombineerde capaciteit tegen 2030 48 GWh zal bedragen, aldus Total in een verklaring.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.