Nieuws

PostNL rijdt als eerste Renault Master ZE

1

PostNL heeft de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master ZE modellen in Europa in gebruik genomen. De emissievrije bestelauto speelt een belangrijke rol om de ambitieuze doelstelling van PostNL ten aanzien van CO2-reductie te realiseren. Het post- en pakkettenbedrijf streeft naar CO2-vrije pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.

PostNL neemt in 2018 in totaal zeventien Renault Master ZE modellen in gebruik. Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL: “PostNL investeert in duurzaamheid. Zo bouwen wij onze nieuwe pakkettensorteercentra met de meest duurzame materialen en plaatsen we zonnepanelen op de daken. Ook vergroenen wij ons wagenpark met verschillende modellen elektrische bakfietsen, scooters en auto’s. Daarom zijn wij trots dat we als eerste partij in Europa met de elektrische Renault Master ZE gaan rijden. Daarmee bezorgen we pakketten uitstootvrij in de binnensteden van Utrecht, Leeuwarden en later ook in andere steden.”

De Renault Master ZE is uitgerust met een 33 kWh lithium-ion batterijpakket. Daarmee is een praktische actieradius van circa 120 kilometer mogelijk. Dat is heel geschikt voor ‘last mile delivery’ in binnensteden, zoals het bezorgen van pakketten. De batterij is via een 7,4 kW-lader in slechts zes uur volledig is op te laden. De Renault Master ZE is leverbaar in zes varianten, waarvan twee chassis- en vier bestelversies, met een laadruimte van 8 tot 13 m2. De prijzen beginnen bij 60.200 euro excl. BTW.

YouTube-kanaal TTMtv reed voor Bestelauto een tijdje geleden al de eerste rit met de Renault Master ZE


1 reactie op “PostNL rijdt als eerste Renault Master ZE

  1. Anco van Os schreef:

    Top om te lezen dat POSTNL meewerkt aan een groenere omgeving!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.