Nieuws

Quicc krijgt klap van kredietcrisis

De Quicc Diva, de elektrische bestelauto van de Nederlandse fabrikant Duracar, krijgt een klap van de kredietcrisis. Grootaandeelhouder Econcern bezuinigt op het innovatieve project. DuraCar laat echter weten dat het project met de speciaal voor het stadsverkeer ontwikkelde elektrische bestelauto geen gevaar loopt.

Ad van Wijk, bestuursvoorzitter van energiebedrijf Econcern, stelt in Het Financieele Dagblad dat zijn bedrijf flink moet snoeien in de uitgaven. “Wij hebben de wind tegen. In plaats van groei worden we geconfronteerd met ernstige stagnatie”, aldus de topman.

Volgens Van Wijk hebben bijna alle banken de kredietkraan aan zijn bedrijf dichtgedraaid, waardoor Econcern enkele kapitaalintensieve projecten minder snel kan uitvoeren. Het gaat onder meer om een biobrandstoffenfabriek in Delfzijl, een offshore windproject in België en de productie van de eerste Nederlandse elektrische auto door het Heerlense DuraCar.

De productie van de Quicc DiVa zou volgens de oorspronkelijke planning dit voorjaar van start moeten gaan. Met de wagens uit de eerste serie zouden vervolgens zoveel mogelijk testkilometers worden gemaakt, waarna de massaproductie eind 2010 van start zou kunnen gaan.

Wim Steenbakkers, directeur van het Heerlense DuraCar, laat in een reactie weten dat die planning ondanks de woorden van Van Wijk niet in gevaar is: “Econcern is onze grootste aandeelhouder, maar DuraCar beschikt over voldoende armruimte om de oorspronkelijke planning te halen.”

DuraCar heeft inmiddels vijf prototypes van de Quicc DiVa gebouwd. Bovendien is het bedrijf in gesprek met nieuwe financiers, onder meer uit België en Duitsland. “Maar we proberen de zaak in Nederland te houden”, aldus Steenbakkers.

Bron: Zibb.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.